Acasă Anchete Nelu Iordache, 12 ani si jumătate de închisoare pentru evaziune fiscala și...

Nelu Iordache, 12 ani si jumătate de închisoare pentru evaziune fiscala și delapidare

DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat joi, în primă instanță, de Tribunalul București, la 12 ani și 6 luni de închisoare pentru evaziune fiscală și delapidare. Condamnarea a fost pronunțată într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea Blue Air Transport Aerian achiziții fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu două milioane de euro.

În același dosar, Ali Imad, administrator de firme, a fost condamnat la șapte anide îinchisoare pentru complicitate la evaziune fiscală, iar Mioara (fostă Stancu) Băluță și Luiza Maria (fostă Cristescu) Ilie au fost achitate pentru mărturie mincinoasă.

SC Bata Sky Imobiliare SA (fosta SC Blue Air Transport Aerian) SA a fost condamnată să platească o amendă penală de 30.000 de lei.

Pe latură civilă, instanța i-a obligat pe Nelu Iordache, Ali Imad și Bata Sky Imobiliare SA (fosta SC Blue Air Transport Aerian SA), prin lichidatorul judiciar Consulta 99 SPRL, la plata sumei de 8.988.122 către ANAF, reprezentând TVA dedusă nelegal, la care se adaugă obligațiile accesorii de plată aferente debitului principal (dobândă, penalități, majorări).

De asemenea, Nelu Iordache trebuie să plătească SC Bata Sky Imobiliare SA suma de 481.310 lei.

Au fost desființate și mai multe înscrisuri, printre care un contract de împrumut încheiat între Iordache și Bata Sky în valoare de 11 milioane de euro. Decizia poate fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here