Acasă Economie Noile case de marcat electronice, de la 1 septembrie

Noile case de marcat electronice, de la 1 septembrie

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat ordonanța de urgentă care prevede acordarea unui termen de grație de trei luni în care nu se aplică sancțiunile prevăzute de lege pentru nedotarea operatorilor economici cu aparate de marcat cu jurnal electronic, fără a modifica însă și termenele obligatorii de dotare și flexibilizează procesul de vânzare a titlurilor de stat.

Actul normativ prevede amânarea cu trei luni a aplicării unor sancţiuni astfel: 1. Sancţiunea prevăzută de lege pentru nedotarea la termen a operatorilor economici cu aparate de marcat cu jurnal electronic, se aplică în cazul contribuabililor mari sau mijlocii începând cu 1 septembrie 2018 în loc de 1 iunie 2018, iar în cazul contribuabililor mici începând cu  1 noiembrie 2018 în loc de 1 august 2018; 2. Sancţiunea prevăzută de lege pentru comercializarea de către distribuitorii autorizaţi a vechilor aparate de marcat, se aplică începând cu 1 noiembrie 2018  în loc de 1 august 2018, astfel încât, dacă va fi cazul, operatorii economici care îşi deschid noi afaceri sau puncte de lucru să  poată achiziţiona un aparat de marcat, în caz contrar aceştia  riscând blocarea activităţii.

Documentul mai prevede prelungirea cu trei luni, până la data de 31 octombrie 2018, a termenului limită până la care îşi menţin valabilitatea avizele/autorizaţiile privind distribuţia aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu rolă jurnal.

Ministerul Finanţelor Publice precizează că a autorizat toţi cei 7 distribuitori de case de marcat cu jurnal electronic care au depus până în prezent documentaţia prevăzută de lege, iar în acest context, datele de 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018, reprezintă termenele finale până la care operatorii economici sunt obligaţi să se doteze cu noile aparate de marcat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here