Acasă Anchete Nou tip de fraudă online: escrocii cer victimelor bani să-i scape de...

Nou tip de fraudă online: escrocii cer victimelor bani să-i scape de dosare penale inventate

DISTRIBUIȚI

Noul tip de fraudă online, denumit manevra Europol în Occident, face victime şi în România. Escrocii din spatele acestei înşelăciuni îi determină pe oameni să plătească pentru a nu ajunge la puşcărie.

Mai exact, indivizi care spun că sunt persoane din conducerea Europol, FBI sau a Poliției Române cer plata unor amenzi penale pentru a evita emiterea unor mandate de arestare.

”În perioada 5-8 august 2022, Poliția Română a fost sesizată  cu privire la existența  mai multor cazuri de fraude online prin transmiterea unor mesaje prin email (…) Persoanele vătămate ar fi fost informate că fac obiectul unor presupuse proceduri judiciare ca urmare a accesării unor site-uri, în care sunt prezentate acțiuni cu un caracter sexual explicit, cu minori”, informează IGPR.

Cu privire la acest tip de fraudă, cunoscută sub denumirea de „government impersonation scams”, instituțiile de aplicare a legii la nivel internațional au transmis mai multe mesaje publice de informare a populației.

Astfel, Poliţia recomandă ca, în situația în care primiți astfel de email-uri, nesolicitate, să nu răspundeți, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online, pe portalul de petiții al Poliției Române – https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online .

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here