Acasă Politic Noua lege a pensiilor mai așteaptă

Noua lege a pensiilor mai așteaptă

DISTRIBUIȚI

Proiectul de suflet al Liei Olguța Vasilescu privind noua lege a pensiilor nu trecut de votul Senatului, deși PSD și ALDE au majoritatea.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că pensiile vor fi mărite de la 1 septembrie așa cum s-a promis și că o amânare a votului Legii pensiilor, pentru la toamnă, nu va afecta pensiile românilor. ”Noi în acest an avem prinse sumele necesare ca măririle de la 1 septembrie să se întâmple și de la 1 septembrie. Anul ăsta sunt prinse sumele, nu avem cum să cuprindem banii pe 2020”, a declarat Teodorovici.

Recent, oficialii de la Bruxelles au tras un semnal de alarmă cu privire la Legea pensiilor, OUG 114, slaba colectare a veniturilor, ignorarea fondurilor europene, lipsa infrastructurii dar și în ceea ce privește lipsa transparenței. Comisia Europeană a atras atenția asupra efectelor nocive ale OUG 114/2018, dar și asupra tendinței generale de a legifera netransparent, prin ordonanțe de urgență.

Comisia Europeană mai arată că noua lege a pensiilor reprezintă un risc la adresa sustenabilității finanțelor publice și critică slaba colectare bugetară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 9 =