Acasă Economie Noul PNDL va fi mai restrictiv pentru primării

Noul PNDL va fi mai restrictiv pentru primării

DISTRIBUIȚI

Noul fond de investiții locale, care va fi creat de Guvern, nu va fi alimentat cu zece miliarde de euro, așa cum se înțelegea din declarațiile oficialilor, ci va primi bani pe măsură ce primăriile vor trimite proiecte.

Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP), a declarat, citat de HotNews.ro, că va fi ”un fel de mecanism de granturi”. ”Evident că pe măsură ce apar proiecte, acest fond va fi finanțat cu bani de la buget. Noi trebuie să vedem dacă sunt un domeniu prioritar. Sunt niște priorități la aceste investiții locale, apă și canal, îl vedem, verificăm economic zona. Primăriile vor primi un fel de grant”, a spus Ghizdeanu. El este de părere că noul fond va fi mai rapid și mai facil decât forma de PNDL.

Noul PNDL va fi mai restrictiv pentru primării. Acestea vor fi obligate să aibă, de exemplu, o investiție realizată, precum sistemul de apă, apoi să ceară bani pentru canalizare. Cu alte cuvinte, prima dată să finalizeze investiția, apoi să ceară bani pentru celălalt proiect.

Ministerul de Finanțe, cel mai probabil, va trimite bani către noul Fond, printr-un împrumut, în funcție de cererile primite, care la rândul său va oferi mai departe banii la primării pe anumite criterii economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here