Acasă Info Local Noutăți despre transportul din Ilfov

Noutăți despre transportul din Ilfov

DISTRIBUIȚI

După cum am anunțat, de la începutul acestui an liniile preorășenești ale Societății de Transport București care asigură transportul călătorilor în județul Ilfov au fost reorganizate, devenind linii regionale, cu indicative noi (R) și cu trasee modificate. 

Potrivit STB, din acest an în Ilfov operează șase linii noi față de cele 26 existente, fiind în traseu 112 autobuze.

De la 1 februarie a.c. urmează să fie operaționalizate încă patru linii, cu 18 autobuze, iar de la 1 martie  – încă cinci linii, cu 40 de autobuze. Așadar, până în luna martie, pe rutele existente vor circula 170 de autobuze.

Având în vedere că localitățile Chitila și Mogoșoaia au înființat propriul operator de transport, rutele vor fi preluate de liniile care operează în aceste direcții.

Microbuzele maxi-taxi rămân operaționale până când va fi finalizată implementarea programului de transport în comun din Ilfov.

Până în luna mai a acestui an există în derulare o licitație pentru atribuirea a 20 de trasee în condițiile stabilite de STB. Tot din luna mai se preconizează implementarea unui tarif unic pentru bilete și abonamente. De exemplu, un bilet ar urma să coste 2,5 lei, valabil pentru o oră și jumătate de traseu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here