Acasă Editorial Nu ne mai facem bine!

Nu ne mai facem bine!

DISTRIBUIȚI

John DRAGOMIR

Cele doua proiecte de OUG – privind Gratierea si modificarea Codului Penal – l-au ”indignat” pe presedintele Klaus Iohannis?Iohannis

Protestele din strada impotriva celor doua proiecte de OUG, aparent, arata ca societatea romaneasca ar mai avea resorturi de a reactiona impotriva unor derapaje ale conducerii tarii, oricare ar fi ea. Spun aparent, pentru ca nu exclud posibilitatea existentei unor interese meschine ale unor oameni marunti, care nu pot accepta infrangerea, oricare ar fi ei – de dreapta, stanga, centru, lateral stanga, lateral dreapta, cu sau fara doctrina politica.
Pentru ca m-am saturat sa vad ca in tara mea legile sunt facute pe genunchi si promovate sau respinse – fara sa fie studiate – in functie de modul in care liderii grupurilor parlamentare ridica sau coboara degetul, iar ulterior sunt declarate, partial sau in totalitate, neconstitutionale, sunt de acord ca societatea in care traiesc sa reactioneze, inclusiv prin iesirea in strada.

Dar ce ne facem cand presedintele tarii iese in strada alaturi de protestatari? Domnia sa are o serie de parghii constitutionale de a reactiona, fara sa fie acuzat de interese marunte, de natura politica su de imagine.
Am crezut ca, prin prezenta sa la sedinta de guvern, Klaus Iohannis va stabili niste principii/ coordonate cu privire la continutul celor doua OUG, sau legi, indiferent ce vor fi ele in final. GHINION. M-am inselat. Domnia sa a spus NU. Clementa este crestineasca. Dansul se declara crestin si adept al statului de drept. Atunci ce sa mai cred? Codul Penal trebuie modificat sau nu? Auziram cu totii de la televizor ca vreo 50 de articole sunt declarate neconstitutionale. Ce stat de drept sustine presedintele Klaus Iohannis, daca spune NU modificarii actualului Cod Penal? In loc sa iasa in strada, as fi vrut sa aud ca Presedintele Romaniei cheama la Cotroceni, pentru discutii, Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, prim-ministrul, ministrul Justitiei si liderii opozitiei, pentru a stabili, de comun acord, niste principii/coordonate ale celor doua proiecte de OUG. Din nou GHINION. Pentu un marunt avantaj de imagine a preferat sa iasa in strada.

Dar daca cele doua proiecte de OUG nu l-au indignat pe Presedintele Romanieila si urmareste ceva mai mult, respectiv puterea sa si guvernul sau? Parca a mai vrut domnul presedinte asa ceva si a avut. Ce a avut s-a vazut, inclusiv la votul de la alegerile locale si parlamentare. Nu ne mai facem bine! – foto: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here