Acasă Economie Nuclearelectrica, acord cu BWXT Medical Ltd pentru dezvoltarea medicinei nucleare în Europa

Nuclearelectrica, acord cu BWXT Medical Ltd pentru dezvoltarea medicinei nucleare în Europa

DISTRIBUIȚI

Nuclearelectrica avansează în dezvoltarea medicinei nucleare în Europa printr-un acord inovator cu BWXT Medical Ltd, parte a BWX Technologies

Nuclearelectrica avansează în dezvoltarea medicinei nucleare în Europa prin acordul inovator cu BWXT Medical Ltd, parte a BWX Technologies. Acordul dintre Nuclearelectrica și BWXT Medical Ltd. va explora posibilitatea de a dezvolta cooperarea în medicina nucleară în Europa, pentru producția de izotopi medicali.

Scopul inițial al acordului este de a efectua o analiză de piață specifică, pe baza căreia colaborarea se va dezvolta în faze ulterioare.

„Industria nucleară este în prezent esențială atât pentru generarea de energie electrică curată, cât și pentru a asigura producția de izotopi medicali. Având în vedere evoluțiile recente ale pieței de izotopi medicali, nevoia de a contribui la asigurarea securității aprovizionării este în creștere și, prin urmare, credem că este momentul perfect pentru a urmări această oportunitate și a implementa cu succes proiecte de producție de izotopi în centrala nucleară de la Cernavoda.

Suntem mândri să ne extindem și mai mult portofoliul de proiecte în ceea ce privește explorarea producției de izotopi, prin încheierea acestei colaborări, și așteptăm cu nerăbdare să contribuim direct la creșterea sănătății umane prin furnizarea, în viitorul apropiat, de izotopi medicali produși în centrala nucleară de la Cernavoda, care ar putea fi utilizați în întreaga lume”, afirmă Cosmin Ghiță, directorul general al Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica are 26 de ani de experiență operațională, fiind considerată una dintre cele mai performante companii la nivel global. Prin cele 3 proiecte strategice de investiții ale sale, (Retehnologizarea Unității 1 CNE Cernavodă, Proiectul Unităților 3 si 4, Proiectul SMR), compania urmărește să furnizeze energie curată, să reducă amprenta de carbon, să susțină Acordul de la Paris și, pe baza strategiei sale ESG, să sprijine, de asemenea, inițiative cu impact asupra sănătății umane.

BWXT Medical Ltd., parte a BWX Technologies, Inc., are mai mult de 40 de ani de experiență în domeniul medicinei nucleare (producția de izotopi medicali, produse farmaceutice, dispozitive medicale), consolidând cooperarea pentru a dezvolta în continuare noi tratamente în domeniul medicinei nucleare prin dezvoltarea, fabricarea și furnizarea de produse de diagnosticare imagistică și de tratament prin radioterapie.

 

3 COMENTARII

  1. […] Nuclearelectrica avansează în dezvoltarea medicinei nucleare în Europa printr-un acord inovator cu BWXT Medical Ltd, parte a BWX Technologies Nuclearelectrica avansează în dezvoltarea medicinei nucleare în Europa prin acordul inovator cu BWXT Medical Ltd, parte a BWX Technologies. Acordul dintre Nuclearelectrica și BWXT Medical Ltd. va explora posibilitatea de a dezvolta cooperarea în medicina nucleară […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here