Acasă Economie O nouă stație de metrou la Berceni

O nouă stație de metrou la Berceni

DISTRIBUIȚI

La 15 decembrie 2020 a fost semnat contractul de finanțare pentru o stație de metrou la nivel suprateran între stația de metrou Berceni și Centura Bucureștiului.

Costul proiectului este de 214,9 milioane de lei, din care aproape 153 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile. Contractul va fi derulat de Primăria Sectorului 4, dar asistența tehnică va fi asigurată de Metrorex.

Proiectul, care are ca termen de implementare 55 luni, vizează creșterea gradului de accesibilitate la rețeaua de transport cu metroul în zona de Sud a municipiului București, prin extinderea magistralei M2 cu o stație supraterană, în apropierea șoselei de centură și îmbunătățirea infrastructurii existente prin prelungirea liniei cu 1,6 km de cale de rulare, conducând astfel la creșterea numărului de călători transportați cu metroul și la reducerea timpului petrecut în trafic pentru tranzitarea orașului.

Lucian Bode: “Am semnat acest contract de finanțare încheiat între MTIC și METROREX pentru că îmi doresc o dezvoltare a proiectelor de infrastructură, dar și o dezvoltare a metroului bucureștean. Faptul că am găsit sursa de finanțare, din fonduri europene nerambursabile, este cu atât mai îmbucurătoare, cu cât vine și în concordanță cu strategia noastră de a implica autoritățile locale în astfel de proiecte. Iată că se poate, după ce am aplicat acest concept la nivelul CNAIR, în cazul unor centuri ocolitoare pe care le-am dat autorităților locale, venim acum și către Metrorex. Dezvoltarea rețelei de metrou are în vedere o extensie și dincolo de Șoseaua de Centură, astfel încât să putem pune în practică strategia noastră de mobilitate urbană din zona București-Ilfov”

Acest proiect este în concordanță cu Strategia de Dezvoltare a rețelei de metrou și a făcut obiectul mai multor analize, atât la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, cât și la nivelul Consiliului General al Primăriei Capitalei, al Consiliului Județean Ilfov și al Primăriei Sectorului 4. Aceste analize s-au concretizat în anul 2019 când a fost semnat Protocolul pentru obiectivul de investiții, încheiat între Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (în calitate de administrator), concedentul imobilului aferent obiectivului de investiții – Metrorex și Primăria Sectorului 4, cu avizul Consiliului General al Primăriei Capitalei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here