Acasă Info Local Ofițerii de la IPJ Ilfov s-au întâlnit cu elevii Școlii nr. 1...

Ofițerii de la IPJ Ilfov s-au întâlnit cu elevii Școlii nr. 1 Pantelimon

DISTRIBUIȚI

 La 26 septembrie a.c. Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a  lansat a XI-a ediție a manifestării ”Săptămâna Prevenirii Criminalității”, cu tema Prevenirea delincvenței juvenile.

În context, ofițerii structurii de analiză și prevenire a criminalității Ilfov au organizat o întâlnire cu elevii școlii Școalii gimnziale nr. 1, din orașul Pantelimon. Polițiștii au proiectat clipuri audio-video cu caracter informativ-prevenitv și au purtat discuții libere cu elevii. Copiilor le-au fost transmise informaţii privind răspunderea penală a minorilor, semnificaţia noţiunilor de comportament deviant şi delincvenţă juvenilă, precum şi consecinţele delincvenţei juvenile.

Le-au fost prezentate, de asemenea, și cele mai frecvente fapte penale săvârșite de minori, precum, furtul, distrugerea, amenințarea, loviri sau alte violențe, polițiștii atrăgându-le atenția, în special, asupra repercusiunilor comiterii acestor fapte.

De asemenea, polițiștii le-au oferit sfaturi preventive elevilor:preventie

– să-și aleagă atent prietenii și să evite persoanele conflictuale, violente sau delincvente ,

-s ă nu se lase influențați de alte persoane și să analizeze singuri riscurile la care se expun în anumite situații,

– să respingă propunerile de a participa la anumite “distracții”, precum consumul de alcool, droguri, jocuri de noroc, violențe verbale și fizice,

– să evite rezolvarea eventualelor conflictele prin violență și să apeleze la părinți, profesori, poliție,

– să nu distrugă lucrurile din şcoală, din parcuri sau mijloacele de transport în comun

– să nu poarte asupra lor cuţite, şişuri, pumnale sau alte obiecte tăietoare sau înţepătoare; acestea îţi pot da un oarecare sentiment de siguranţă, dar te pot transforma, în anumite împrejurări, în autorul unor fapte violente,

-să nu consume alcool sau droguri! Aceste substanţe sunt în strânsă legătură cu săvârşirea de fapte ilegale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here