Acasă Educatie Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2019 aduce victorii pentru olimpicele românce

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2019 aduce victorii pentru olimpicele românce

DISTRIBUIȚI

Victorii la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2019 desfășurată recent la Kiev. Lotul feminin de matematică al României a obținut o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz, toate de către eleve ale liceelor din București În competiția din 2019 au intrat 196 de concurente din 50 de țări.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2019, desfășurată în Ucraina, a adus patru medalii pentru echipa României. Medalia de aur a fost câștigată de Alexandra Timofte, elevă în clasa a XI-a la Colegiul de Informatică “Tudor Vianu” din București. Aceasta a fost a VIII-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete/European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO 2019), care s-a desfășurat la Kiev, în perioada 7 – 13 aprilie 2019, transmite Ministerul Educației.

Medalia de aur: Alexandra Timofte – elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București, deținătoare a încă trei distincții la această competiție: medalie de aur în 2018 și medalii de argint în 2016 și 2017. Medalii de argint: Amina Abu Shanab – elevă clasa a X-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București. Amina Abu Shanab a obținut același premiu și anul trecut, la Florența.
Diana Țolu – elevă clasa a IX-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.
Medalia de bronz: Ioana Popescu – elevă clasa a IX-a la Liceul Teoretic “Școala Europeană” din Bucureşti.
Lotul României a fost condus și însoțit de profesorii: Mihail Bălună, profesor la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București Anca Băltărigă, profesor la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Capitală, arată MEN.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este un concurs internațional similar ca structură cu Olimpiada Internațională de Matematică, cu două probe scrise, susținute în două zile consecutive. Conform regulamentului, o echipă este compusă din patru eleve cu vârste până în 20 de ani.

EGMO este, în același timp, singura olimpiadă internațională de științe care se adresează exclusiv elevelor de liceu, pasionate de matematică dincolo de programa școlară clasică, spune Ministerul. Obiectivul EGMO pe termen lung este creșterea numărului de fete în echipele participante la Olimpiada Internațională de Matematică, dar și în facultățile de profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here