Acasă Social OMS avertizează că în octombrie şi noiembrie epidemia de COVID-19 va fi...

OMS avertizează că în octombrie şi noiembrie epidemia de COVID-19 va fi mai gravă în Europa

DISTRIBUIȚI

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că se aşteaptă la o nouă creştere a numărului de decese provocate de COVID-19 în Europa, în octombrie şi noiembrie, transmite AFP.

”Va fi mai greu. În octombrie, în noiembrie vom vedea o mortalitate mai ridicată”, a declarat Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS. El a explicat că vor fi mai multe decese deoarece vor exista mai multe cazuri – tendinţă deja observată, însă deocamdată cu un număr de morţi aproape stabil.

”Suntem într-un moment unde ţările nu doresc să audă acest tip de veşti proaste, iar eu înţeleg asta”, a spus oficialul, care a adăugat şi ”un mesaj pozitiv”: ”pandemia se va opri, la un moment dat”.

Reprezentanţii celor 55 de state membre ale OMS Europa se întâlnesc luni şi marţi pentru a se informa reciproc despre măsurile de combatere a epidemiei şi pentru a conveni asupra strategiei pe următorii cinci ani. Kluge i-a avertizat să nu se aştepte la încheierea epidemiei odată cu apariţia unui vaccin.

În Europa, în special în Spania şi Franţa, numărul de cazuri de infectare cu coronavirus este în creştere de câteva săptămâni.

Vineri, statele europene membre ale OMS au raportat peste 51.000 de cazuri noi, mai mult decât în aprilie, arată datele publicate de organizaţie.

În acelaşi timp, numărul zilnic de decese este aproximativ acelaşi ca la începutul lui iunie, în jur de 400-500, conform aceleiaşi surse.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here