Acasă Info Local Orașul Voluntari s-a înfrățit cu municipiul Istiaia-Aidipsos (Grecia)

Orașul Voluntari s-a înfrățit cu municipiul Istiaia-Aidipsos (Grecia)

DISTRIBUIȚI

Primarul orașului Voluntari, Florentin-Costel Pandele, și primarul municipiului Istiaia-Aidipsos, Grecia, Ioannis Kontzias, au semnat, la 20 februarie 2020, un protocol de înfrățire.

Procesul de înfrățire a început anul trecut, când cele două localități au pus bazele unei relații de colaborare și de prietenie, constând în schimburi culturale și de experiență între cetățenii celor două comunități.

La evenimentul organizat în sala de sport ”Gabriela Szabo” din oraș au participat delegația greacă și reprezentanți ai Consiliul Local Voluntari, politicieni și oameni de cultură. Programul a inclus și un moment artistic oferit de un ansamblu de dansuri tradiționale grecești, urmat de dansuri populare românești, acestea fiind completate de discuții cu autoritățile locale și oameni de cultură.

Edilii celor două comunități au discutat posibilitatea diversificării domeniilor de colaborare, în afara schimburilor culturale. Astfel, au pus în discuție ca din acest an să existe și schimburi de experienţă în domeniul medicinei şi schimburi între elevii unităților de învățământ din Voluntari şi Istiaia.

Foto: FB Primăria Voluntari

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here