Acasă Politic Orban: Fac apel la respectarea legii, virusul nu iartă pe nimeni/ Nu...

Orban: Fac apel la respectarea legii, virusul nu iartă pe nimeni/ Nu vrem să mai impunem restricții

DISTRIBUIȚI

Premierul, indignat de amânarea adoptării legii privind carantina și izolarea

Prim-ministrul Ludovic Orban a participat, din nou, la o videoconferință cu prefecții, sâmbătă dimineața, în urma căreia a declarat că toate instituțiile au fost mobilizate pentru a stabili un plan zilnic și de a se coordona pentru efectuarea controalelor comune în zonele cu risc foarte ridicat de transmitere a noului coronavirus.

Premierul a făcut un apel la actorii instituționali, publici sau privați cărora le-a solicitat responsabilitate și respectarea legii, dar și să se asigure că legea este respectată de populație. Orban a cerut și românilor să respecte legile și să fie îngrijorați cu privire la numărul de infectări. Orban a mai declarat că ”virusul nu iartă pe nimeni” și a spus că obiectul Guvernului de a nu mai impune restricții și a nu mai lua măsuri împotriva economiei.

Orban a răspuns întrebărilor jurnaliștilor spunând că sunt terase și locuri unde nu sunt respectate legile, dar că există localuri care respectă distanțarea socială și celelalte măsuri impuse de autorități.

Premierul s-a declarat indignat de amânarea adoptării legii privind carantina și izolarea, spunând că în toate țările democratice autoritățile au la dispoziție instrumentele de prevenire a răspândirii, cum ar fi carantina sau izolarea. Orban susține că nu are pârghia de a izola la domiciliu persoanele care au intrat în contact cu alte persoane infectate.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 13 =