Acasă Politic Orban nu se lasă/Dacă va fi reînvestit dă OUG pentru alegerea primarilor...

Orban nu se lasă/Dacă va fi reînvestit dă OUG pentru alegerea primarilor în două tururi

DISTRIBUIȚI

Dacă va fi învestit un nou guvern PNL, în ultimă instanță vom apela și la ordonanță de urgență privind alegerea primarilor în două tururi, a declarat, miercuri seara, la Digi 24, premierul demis Ludovic Orban. El a mai susținut că nu este surprins că moțiunea a trecut, pentru că ”s-au coalizat forțele împotriva democrației, în frunte cu PSD condus de Victor Ponta”

”Nu m-a suprins că a trecut moțiunea. E vorba de măsuri, precum legea privind alegerea primarilor în două tururi, care întăresc democrația. (…) Se coalizează forțele retrograde, forțele care sunt împotriva întăririi democrației. De altfel se și vede cine a votat. PSD, PSD condus de Ponta, adică și-au dat arama pe față pesediștii lui Ponta și, evident, UDMR, care este împotriva sistemului de alegere a primarilor în două tururi”, a declarat Orban.

El a aărat că proiectul PNL de alegere a primarilor în două tururi a fost blocat în Parlament aproape trei ani, fără a fi dezbătut și votat. ”Vrem să ajungem cât mai rapid la un deznodământ, iar acest deznodământ va fi influențat decisiv de ce decizie va lua președintele. Se poate ajunge fie la anticipate, și președintele a spus clar că obiectivul său sunt alegerile anticipate, fie dacă va fi învestit un guvern al PNL în ultimă instanță vom apela și la ordonanță de urgență privind alegerea primarilor în două tururi (…) (…) Dacă se boicotează proiectul din Parlament, nu excludem această opţiune”, a declarat Orban.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 14 =