Acasă Info Local Otopeni/ Formațiunea medicală de tratament ROL 2, operațională

Otopeni/ Formațiunea medicală de tratament ROL 2, operațională

DISTRIBUIȚI

Formațiunea medicală de tratament ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” din Otopeni, a fost declarată operațională în prezența președintelui Klaus Iohannis și a prim-ministrului Ludovic Orban la 28 martie 2020 și după finalizarea procedurilor de acreditare – desfășurate de Ministerul Sănătății – Spitalul ROL 2 funcționează ca secție externă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC).

Klaus Iohannis: ”Este impresionant ce au reușit militarii și cu personalul medical militar să realizeze în puține zile. Am vizitat toate secțiile. România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii. Însă, în același timp, trebuie să spun că după ce se termină această criză, care, din păcate, va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România și vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem față oricărei situații, și unei epidemii, și unui dezastru. Îi asigur pe români că suntem pregătiți acum, dar în continuare vom lua măsurile pentru a fi și mai bine pregătiți. Oricât de pregătite ar fi autoritățile, și sunt bine pregătite, o parte semnificativă revine fiecărui român în acest demers de a preveni răspândirea coronavirusului. Respectați toate normele de igienă! Oricât de paradoxal ar suna, cel mai important lucru este să ne spălăm foarte des pe mâini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane. Este o perioadă grea, este o perioadă foarte grea. Din păcate, și asta ne-o spun experții, lucrurile în continuare vor fi mai grave. Ne așteptăm, din păcate, la o creștere a numărului bolnavilor, dar vedem cu toții că și statul se pregătește din ce în ce mai bine. Îmi doresc foarte mult ca și românii să fie din ce în ce mai bine pregătiți și să respecte aceste norme. Împreună vom trece prin această criză”.

Au mai fost prezenți ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, secretarul de Stat Raed Arafat și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

Formațiunea  medicală va asigura asistență medicală specializată pentru pacienții potențial infectați cu virusul SARS-CoV-2, cazurile ușoare și medii.

Ministrul Ciucă a mulțumit întregului personal care a contribuit la instalarea și operaționalizarea formațiunii medicale de tratament ROL 2 într-un interval așa de scurt. “Acest spital nu poate funcționa fără a avea ca backup Spitalul Militar Central, noi suntem toți o echipă și aș vrea să adresez mulțumiri pentru modul în care arată, în acest moment, campusul și spitalul ROL2 din această locație, să adresez mulțumiri atât Spitalului Ana Aslan, Ministerului Apărării Naționale, cât și a firmelor care au asigurat tot ceea ce înseamnă utilități”.

Spitalul are în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura fiind operațională, din punct de vedere administrativ și medical.

Totodată, în incinta institutului este acreditată și funcționează o tabără cu peste 130 de spații de cazare destinată formelor ușoare și medii pentru pacienții infectați cu COVID-19, iar în clădirea institutului funcționează Unitatea de Primiri Urgențe și se regăsesc spațiile de cazare pentru personalul care încadrează facilitatea medicală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 12 =