Acasă Politic Până în toamna lui 2021 ar urma să fie vaccinați anti Covid...

Până în toamna lui 2021 ar urma să fie vaccinați anti Covid 19 ”10-15 milioane” de români

DISTRIBUIȚI

Strategia de vaccinare anti-COVID în România urmează sa fie aprobată, joi, 3 decembrie, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat, la Digi24, cum va decurge acest proces în România. ”Ceea ce ne dorim e o campanie care să funcționeze neîntrerupt și care să permită vaccinarea unui număr mare de persoane într-o anumită perioadă de timp, pentru ca undeva după mijlocul verii, spre toamnă, să atingem un număr de 10-15 milioane de persoane vaccinate, lucru care ne-ar asigura procentul de 60-70% din populație vaccinată, ceea ce s-ar asocia cu o scădere importantă a transmiterii virusului și o limitare a pandemiei. Acest lucru ne creează perspectiva unei reveniri în condiții câte se poate de sigure la normalitate”, a spus Valeriu Gheorghiță.

”Ar trebui să primim în prima tranșă cel puțin un milion de doze. Acest lucru ne asigură vaccinarea tuturor persoanelor care lucrează în sistemul medical, estimat la 500.000, la care se adaugă ce avem ca personal în asistența socială, 3.500 de angajați. Mai avem și persoanele rezidente în aceste centre, 15.000”, a adăugat el.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că vaccinul anti-COIVD, dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech, va primi sau nu undă verde pentru comercializare cel mai târziu pe 29 decembrie. O singură companie a mai solicitat autorizarea de comercializare pe piaţa Uniunii Europene pentru vaccinul său, Moderna, aceasta aşteptând o decizie cel târziu pe 12 ianuarie anul viitor.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here