Acasă Educatie Pantelimon: Căsuța Speranței căută locuitori pentru viitorul an școlar

Pantelimon: Căsuța Speranței căută locuitori pentru viitorul an școlar

DISTRIBUIȚI

Căsuța Speranței din orașul Pantelimon este un Centru de zi dedicat copiilor care provin din familii defavorizate. În cadrul căsuței, cei mici socializează, participă la diverse activități educaționale și au parte de cele mai interesante excursii.

Beneficiile căsuței sunt o masă caldă pe zi, gustări delicioase, ore interactive, profesori dedicați și multe evenimente dedicate lor!

Centrul de zi pentru copii Căsuța Speranței reprezintă o formă de suport activ acordat copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de excluziune socială, a căror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor în scopul prevenirii abandonului școlar și familial și a instituționalizării. Aici se asigură activități de îngrijire, educație, recreere, socializare și consiliere pentru copiii din cadrul Centrului, dar și pentru părinții sau reprezentanții legali ai acestora, timp de 5 zile pe săptămână, în intervalul orar 8:00 – 16:30. În cadrul centrului, copiii beneficiază de asemenea și de o masă caldă pe zi și gustări.

Beneficiarii serviciilor sociale acordate în cadrul Centrului de zi pentru copii Căsuța Speranței sunt copii cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani, ale căror familii traversează o perioadă critică, aflați în situație de risc (proveniți din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate), existând posibilitatea de abandon școlar și familial deoarece nu dispun de resurse materiale și financiare.

Activitatea se va desfășura în sediul din strada Eroilor, nr. 6. Capacitatea acestuia este formată dintr-un număr de 20 de copii.

Activitățile educaționale se referă la sprijin zilnic în vederea efectuării temelor primite de la instituția de învățământ pe care o urmează fiecare copil în parte, educație plastică (modelaj, decupaj, confecționat, lipit, colorat), cântece, poezii, audiat povești, poezii, jocuri pentru stimularea memoriei, dans și jocuri supravegheate, cunoașterea sau aprofundarea unor elemente de istorie și geografie, cunoașterea și respectarea normelor de comportament în societate.

Dosarele de înscriere se înregistrează la sediul Direcției de Asistență Socială Pantelimon din orașul Pantelimon, Bulevardul Biruinței nr. 48-50. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here