Acasă Economie Pantelimon/Continuă lucrările pentru noua grădiniță de pe strada George Călinescu

Pantelimon/Continuă lucrările pentru noua grădiniță de pe strada George Călinescu

DISTRIBUIȚI

În orașul Pantelimon, lucrările pentru noua grădiniță, de pe strada George Călinescu, continuă. Execuția lucrărilor se realizează în patru tronsoane: Pentru tronsonul 4 au fost realizate fundațiile continue din beton armat, instalațiile sub pardoseală, umpluturile compactate, turnată placa armată pe sol, iar în prezent se realizează hidroizolația și termoizolația fundației.

Pentru tronsonul 3 au fost realizate fundațiile continue din beton armat, instalațiile sub pardoseală, umpluturile compactate și s-a turnat și placa armată pe sol.

Pentru tronsonul 2 au fost realizate armăturile si cofrajele pentru talpa de fundare, precum și acoperirea cu beton a armăturilor din fundații, iar pentru tronsonul 1 se execută lucrări de fasonat armături pentru fundații.

Odată cu creșterea numărului de locuitori și a solicitării de la 200 la 600 a cererilor de înscriere la Grădinița nr. 1, în ultimii zece ani, Primăria orașului Pantelimon a început un nou proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, care privește îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Construcția grădiniței cu grupe de antepreșcolari va avea ca rezultat creșterea capacității infrastructurii de învățământ antepreșcolar și preșcolar din oraș, ceea ce va contribui la la asigurarea capacității necesare pentru 70 de copii antepreșcolari și 180 de copii preșcolari din orașul Pantelimon, proiectul contribuind la îndeplinirea obiectivului specific al priorității de investiții, respectiv creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii. Noua construcție va avea capacitatea de a găzdui zece grupe de antepreșcolari (creșă) și nouă grupe de preșcolari (trei grupe mici, trei grupe mijlocii și trei grupe mari).

Beneficiarii acestui proiect sunt cei 70 de antepreșcolari care se vor înscrie, 180 de preșcolari, personalul didactic – 18 educatori, personalul administrativ – 43 persoane, părinții celor 250 de copii, prin faptul că se elimină necesitatea de transport a copiilor către alte centre educaționale din afara orașului, comunitatea locală, având în vedere faptul că perioada timpurie de viață a copiilor este aceea cu cea mai rapidă creștere a capacităților mentale și socio-emoționale, precum și perioada-cheie pentru a asigura supraviețuirea și dezvoltarea adecvată pe termen lung, ceea ce pe termen lung are efecte în dezvoltarea economică a zonei. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here