Acasă Educatie Pantelimon: O NOUĂ EDIȚIE A ȘCOLII DE VARĂ ”RECREAȚIA MARE”  

Pantelimon: O NOUĂ EDIȚIE A ȘCOLII DE VARĂ ”RECREAȚIA MARE”  

DISTRIBUIȚI

Aflată la cea de-a șaptea ediție, Școala de Vară “Recreația mare” și-a deschis porțile pentru cei 150 de elevi înscriși.

În fiecare an, la începutul lunii iulie, Școala Gimnazială nr 1 Pantelimon derulează timp de o lună activități înscrise în cadrul proiectului foarte apreciat de copii și părinți. Proiectul vizează formarea deprinderilor la copii de a lucra în echipă, stimulând curiozitatea, promavând inițiativa, libera exprimare și atitudinea pozitivă prin activități formale și nonformale. Pe lângă activitățile didactice, elevii vor vizita Muzeul Național de Istorie a României, Monetăria Statului, Ferma de Animale Pantelimon, Extreme Park Phoenix Cernica. Încheiem proiectul cu o excursie de trei zile la Sinaia.

Anul acesta avem înscriși 150 de elevi, 10 grupe de gimnaziu și primar. Activitatea a început la 3 iulie și se finalizează pe 31 iulie printr-un carnaval al copiilor.

Toate activitățile se desfășoară într-o atmosfera destinsă, de vacanță, promovand metode activ participative centrate pe elev.

Asociația SolMentis vine în întâmpinarea noastră implementand cu elevii și cadrele didactice metodele programului “Învățând să trăim împreună”. Anul trecut am integrat în cadrul școlii de vară acest program, care a avut impact pozitiv asupra elevilor și a noastră.

Pe perioada derularii proiectului elevii vor primi o masă caldă și rechizite necesare activităților pe care le desfășoară. Cele 25 de cadre didactice, cărora li se adaugă personalul nedidactic și didactic auxiliar, vor fi alături de elevi pe perioada derulării activităților formale, nonformale și informale. Proiectul este finanțat în totalitate de Consiliul Local Pantelimon și susținut de primarul Marian Ivan, care participă activ în fiecare an la activitățile noastre.

 

 

Proiectul datează din 2011

 

Proiectul a început în iulie 2011 când, la Școala nr.1 din Pantelimon, cadrele didactice au căutat o modalitate de reducere a abandonului școlar. Printre cauzele identificate ale acestui fenomen sunt lipsurile materiale, absența părinților, plecați la lucru în străinătate, dezorganizarea materială, familiile monoparentale și lipsa de supraveghere din partea familiei. Modalitățile prin care cadrele didactice au considerat că pot preveni și reduce abandonul școlar se numără implicarea copiilor în programe educative, culturale și educative, astfel încât aceștia să fie încurajați să lege prietenii și să comunice, să devină curioși și creativi, stimulându-li-se în același timp încrederea în sine, echilibrul și toleranța, entuziasmul și independența, dar și spiritul de echipă în competiții. Prin implicarea copiilor în asemenea programe ei vor dobândi deprinderi care să le permită dezvoltarea în colectivitate, prin respectarea dreptului la afirmare și dezvoltare.

Aceasta activitate se adresează copiilor din ciclul primar și cel gimnazial, oferindu-li-se posibilitatea de a participa la activitati didactice educative si recreative. – prof. DOINA CÎNTĂ-BINE, Școala Generală nr.1 Pantelimon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here