Acasă Info Local Pantelimon:  PĂSTRAȚI PERMANENT CURĂȚENIA ORAȘULUI!

Pantelimon:  PĂSTRAȚI PERMANENT CURĂȚENIA ORAȘULUI!

DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Pantelimon a început un plan de acțiune în vederea protecției mediului înconjurător la nivel local. Se lucrează pentru combaterea actelor și faptelor care pot afecta calitatea terenurilor, pădurilor, lacurilor și zonelor de agrement și realizarea civilizată, legală și autorizată a colectării deșeurilor (de la cetățeni și din surse industriale/de producție).

În acest sens, conform prevederilor Legii nr. 155/2010, ale HG nr. 1332/2010, ale Legii nr. 195/2005 (republicată și modificată) și a HCL Pantelimon nr. 123/2015 (modificată), la nivelul orașului Pantelimon se va efectua un control permanent, care va viza, printre altele, verificarea existenței și valabilității contractelor de salubrizare încheiate de persoanele fizice și juridice cu Rosal Grup și ridicarea deșeurilor menajere de către companie în graficele stabilite. În cazurile de nerespectare a normelor legale privind nivelul de poluare (inclusiv cea fonică), vor fi sesizate autoritățile și instituțiile publice competente. De asemenea, Poliția Locală Pantelimon va identifica bunurile abandonate pe domeniul public/privat al orașului sau pe spații administrate de Consiliul Local Pantelimon și ridicarea legală a acestora, va verifica igienizarea surselor de apă, a malurilor, albiilor sau cuvetelor acestora, realizarea salubrizării străzilor, căilor de acces, zonelor verzi, rigolelor, îndepărtării zăpezii și a gheții de pe căile de acces, dezinsecției și deratizării imobilelor și va sancționa persoanele care vor polua străzile, trotuarele, terenurile virane, parcurile și alte locuri publice. Nu în ultimul rând va informa și responsabiliza cetățenii din oraș în privința necesității păstrării unui mediu curat. Permanent va fi pe teren o echipă auto formată din doi agenți ai Poliției Locale.

Guvernul a stabilit, la începutul acestei luni, că atribuțiile poliției locale în domeniul protecției mediului vor include și monitorizarea depozitelor de deșeuri, în scopul prevenirii declanșării unor incendii cu consecințe grave pentru viața oamenilor, mediu și bunuri materiale.

 

Pot apărea focare de infecție care afectează sănătatea cetățenilor!

 

La 20 octombrie, un echipaj al Poliției Locale a surprins în flagrant-delict două persoane care depozitau ilegal gunoaie pe câmpul din zona unității militare. Oamenii au fost amendați și obligați să reîncarce în camionetă deșeurile pe care au vrut sa le lase pe câmpuri.

”Prin această acțiune, dorim să atragem atenția asupra riscurilor de a depozita ilegal gunoaie în orașul nostru, pe lângă riscul de amendă, se pot crea focare de infecție care pot afecta sănătatea cetățenilor. Dacă observați și dumneavoastră persoane care depozitează deșeuri ilegal, nu ezitați să sesizați Poliția Locală. Vă reamintim că depozitarea gunoaielor în locuri nepermise este pedepsită cu amenzi foarte mari. În ultima perioadă tot mai multe gunoaie au fost depozitate pe câmpul din zona unității militare și nu numai. Fac apel la toți cetățenii, ca împreună să menținem orașul nostru curat, iar dacă observați astfel de cazuri, să anunțați Poliția Locală”, declară primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 19 =