Acasă Educatie Pantelimon/Primarul Marian Ivan, dezamăgit de rezultatele obținute de elevii din oraș la...

Pantelimon/Primarul Marian Ivan, dezamăgit de rezultatele obținute de elevii din oraș la Evaluarea Națională

DISTRIBUIȚI

”Nu este rezultatul pe care l-am așteptat după ce primăria a investit enorm în modernizarea infrastructurii școlare, în programe destinate copiilor!”

Primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan, a primit cu dezamăgire rezultatele obținute de elevii din oraș la Evaluarea Națională din acest an. ”Recunosc că nu este rezultatul pe care l-am așteptat după ce primăria a investit enorm în modernizarea infrastructurii școlare, în programe destinate copiilor, iar eu personal am pus mult suflet și credință în educație”, a declarat primarul Ivan care a precizat că va cere ”de îndată inspectoratului școlar o evaluare a situației și a cauzelor acestui eșec”.

Marian Ivan: ”Vă asigur că nu voi lăsa lucrurile așa. Pentru mine, copiii sunt viitorul nostru ca și comunitate și nu voi accepta nicio clipă ca acest viitor să fie altfel decât cel mai bun. Doresc să îi felicit pe cei care au promovat acest important examen și să le urez mult succes în viață. Sunt mândru de voi!”

La nivelul orașului Pantelimon au fost înscriși pentru examenul de Evaluare Națională 149 de absolvenți. Dintre aceștia trei au absentat. Doar 71 au obținut note peste 5. Cea mai mare notă obținută a fost 9.55.

 La nivelul județului, rata de promovabilitate a fost 68,9%

În urma centralizării rezultatelor înregistrate la Evaluarea Națională de către absolvenții clasei a VIII-a din județul Ilfov (înainte de contestații), sesiunea 2 – 27 iunie 2020, situația statistică arată că dintre cei 3.064 candidați prezenți, 2.113 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 68,9%  Dintre aceștia, 9 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Rata de participare a fost de 97,30%: 3.064 candidați prezenți, dintr-un total de 3.149 elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română, dintre cei 3.074 candidați prezenți, au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2.514 candidați ( 81,78 %), iar 78 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 1.914 candidați dintre cei 3065 prezenți (60,78 %) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 25 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La limba și literatura maternă (germană), toți cei 12 candidați, absolvenți ai Școlii Gimnaziale ”Hermann Oberth” Voluntari, au obținut note mai mari sau egale cu 5.

Un elev a fost eliminat din cauza unei tentative de fraudă, lucrarea acestuia fiind notata cu 1.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + 4 =