Acasă Info Local Pantelimon: Unitatea militară a trecut în domeniul public al oraşului

Pantelimon: Unitatea militară a trecut în domeniul public al oraşului

DISTRIBUIȚI

În ședința de guvern din 4 decembrie 2020 s-a hotărât trecerea terenului unității militare din domeniul public al statului, administrat de Ministerului Apărării Naţionale, în domeniul public al oraşului Pantelimon. Odată cu această hotărâre, primăria poate administra și valorifica acest teren pentru construcția de noi locuințe pentru tineri, un parc, o nouă bază sportivă cu teren de rugby omologat, terenuri artificiale multifucționale, parcare publică, spații comerciale, o nouă școală, grădiniță și o nouă clădire a primăriei. Pentru toate cele mai sus menționate, există proiect făcut de Primăria Pantelimon.

S-a aprobat, așsadar, transmiterea imobilului 961, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al oraşului Pantelimon.

După preluare, imobilul transmis, mai puțin locuințele existente în cadrul său, se utilizează în vederea sistematizării zonei, respectiv construirea de locuințe colective și funcțiuni complementare spațiilor de locuit și realizarea unor obiective de interes public local – gospodărie de apă, centru operativ pentru situații de urgență, parc/zonă de agrement, unități de învățământ, complex sportiv, centru comercial-piață, într-un termen de cinci de ani de la preluare, conform Hotărârii Consiliului Local al Oraşului Pantelimon nr. 229/2019, modificată prin Hotărârile nr. 102/2020, nr. 154/2020 și nr. 161/2020. Art. 2. – (1). Consiliul Local al Oraşului Pantelimon va asigura închirierea, conform legii, a locuinţelor existente către actualii chiriaşi și cetățenilor cu nevoi locative din orașul Pantelimon și va transmite, în condițiile legii, un procent de 50% din numărul de locuințe care vor fi construite pe terenul imobilului 961, dar nu mai puțin de 493 unități locative, împreună cu terenul aferent acestora, în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Apărării Naționale, în maximum cinci ani de la preluarea imobilului.

Transmiterea locuinţelor şi terenului aferent acestora se va realiza etapizat, pe măsura finalizării fiecărui ansamblu de locuințe în parte. Structura pe camere a locuinţelor realizate prin programul derulat de Consiliul Local al orașului Pantelimon, care urmează a fi transmise în domeniul public al statului în vederea dării în administrarea Ministerului Apărării Naționale, se va stabili prin protocol încheiat între Orașul Pantelimon și Ministerul Apărării Naționale, prin structurile specializate din subordine.

În cazul în care nu se respectă destinaţia imobilului, obligaţiile sau termenele prevăzute, acesta revine în domeniul public al statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here