Acasă Educatie PARCUL DIN MOGOȘOAIA, LUAT CU ASALT DE COPII, POLIȚIȘTI ȘI JANDARMI

PARCUL DIN MOGOȘOAIA, LUAT CU ASALT DE COPII, POLIȚIȘTI ȘI JANDARMI

DISTRIBUIȚI

 ”Sunt mic, dar responsabil!”

La 31 mai, polițiștii din Ilfov au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului, în Parcul Constantin Brâncoveanu, din localitatea Mogoșoaia.

Sub sloganul ”Sunt mic, dar responsabil!”, polițiștii au organizat pentru elevii din Ilfov concursuri constând în probe practice și teoretice. Scopul acestora a fost însușirea de către cei mici a principalellor reguli de circulație, precum și prevenirea implicării micuților în accidente rutiere. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost organizate standurile expoziționale cu tehnica folosită în mod curent de către polițiștii criminaliști și rutieri.

Copiii au fost încântați, ca de fiecare dată, de prezența câinilor polițiști, care împreună cu conductorii lor au făcut demonstrații. Totodată, cei mici au fost impresionați de polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale, care au realizat demonstrații de tactică adoptată în munca pe care o desfășoară și execiții de autoapărare.

Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii au distribuit pliante cu materiale preventive și au purtat discuții cu privire la măsurile preventive pe care ar trebui să le cunoască copiii pentru a evita riscul de a deveni victime ale diverselor fapte antisociale şi pentru a le dezvolta simţul dreptăţii, al cinstei și onoarei.

 

Să ne jucăm în siguranţă” cu jandarmii ilfoveni

 

Tot la 31 mai, jandarmii ilfoveni si pompierii, sub coordonarea Autorității Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Ilfov, au ţinut să fie alături de copii în întâmpinarea serbării zilei lor, timp de trei ore, între orele 14.00 și 17.00. Jandarmii i-au ”antrenat” pe copii prin organizarea unor concursuri sportive pe categorii de vârstă având ca temă mesajul ”Să ne jucăm în siguranţă”. Toţi copiii au primit diplome şi baloane, iar cei mai buni au fost premiaţi cu diverse articole personalizate cu însemnul ”Sunt mic, dar responsabil!” (veste, insigne şi medalii).

Cei mici au alergat printre jaloane, au sarit prin cerculete, s-au jucat cu mingiile, au analizat şi au mânuit armamentul, tonfa, scutul de protecţie, au probat căştile, vestele de protecţie, dar si măștile contra gazelor, au urcat în maşinile de intervenţie, au dat drumul la sirene şi girofaruri şi s-au fotografiat împreună cu jandarmii. Părinţii au primit din partea jandarmilor pliante de prezentare cu specificul şi istoricul instituţiei şi cu mesajul ”Să ne jucăm în siguranţă” cu sfaturi pentru părinţi şi copii la locurile de joacă şi în parcuri.

Cu această activitate, Jandarmeria Ilfov a încheiat ciclul manifestărilor din ciclul ”Şcoala altfel”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here