Acasă Politic Parlamentarii liberali intră în grevă japoneză

Parlamentarii liberali intră în grevă japoneză

DISTRIBUIȚI

ParlamentDe luni, 5 octombrie, parlamentarii liberali vor intra în grevă japoneză, în semn de protest față de situația privind adoptarea legii votului prin corespondență.

Co-președintele Alina Gorghiu a precizat marți seara, la Realitatea TV, că la întoarcerea în țară din SUA a președintelui Klaus Iohannis, trebuie programată o nouă rundă de consultări. ”’Vreau să insist, pentru că e o nedreptate să fim băgați în aceeași oală cu PSD, dar cred că la întoarcerea președintelui în țară, fiind pe ultima sută de metri în care putem adopta această lege, a votului prin corespondență, pentru a putea organiza alegerile generale din 2016 având această modalitate alternativă de vot, va trebui să aibă loc o ultimă rundă rundă de consultări. Nu-i sugerez președintelui ce să facă, dar eu aș simți această nevoie, ca lider de partid politic care a epuizat foarte multe etape pentru a onora obligația față de diaspora, pe care PSD-ul o detestă. Astăzi am luat încă o decizie, aș putea să spun chiar extremă din punct de vedere al gesturilor parlamentare. O să avem de luni grevă japoneză a parlamentarilor, mergem la muncă dar vom critica povestea cu votul prin corespondență pe toate canalele”, a spus Gorghiu.

Pentru a putea fi aplicată la alegerile din 2016, Legea votului prin corespondență are ca dată limită începutul lunii noiembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 5 =