Acasă Politic Parlamentarii liberali intră în grevă japoneză

Parlamentarii liberali intră în grevă japoneză

DISTRIBUIȚI

ParlamentDe luni, 5 octombrie, parlamentarii liberali vor intra în grevă japoneză, în semn de protest față de situația privind adoptarea legii votului prin corespondență.

Co-președintele Alina Gorghiu a precizat marți seara, la Realitatea TV, că la întoarcerea în țară din SUA a președintelui Klaus Iohannis, trebuie programată o nouă rundă de consultări. ”’Vreau să insist, pentru că e o nedreptate să fim băgați în aceeași oală cu PSD, dar cred că la întoarcerea președintelui în țară, fiind pe ultima sută de metri în care putem adopta această lege, a votului prin corespondență, pentru a putea organiza alegerile generale din 2016 având această modalitate alternativă de vot, va trebui să aibă loc o ultimă rundă rundă de consultări. Nu-i sugerez președintelui ce să facă, dar eu aș simți această nevoie, ca lider de partid politic care a epuizat foarte multe etape pentru a onora obligația față de diaspora, pe care PSD-ul o detestă. Astăzi am luat încă o decizie, aș putea să spun chiar extremă din punct de vedere al gesturilor parlamentare. O să avem de luni grevă japoneză a parlamentarilor, mergem la muncă dar vom critica povestea cu votul prin corespondență pe toate canalele”, a spus Gorghiu.

Pentru a putea fi aplicată la alegerile din 2016, Legea votului prin corespondență are ca dată limită începutul lunii noiembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here