Parlamentul a adoptat legea de ratificare a Convenției nr.190/2019 a Organizației Internaționale a Muncii (OIM) privind eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii.
Proiectul a fost inițiat de Ministerul Muncii pentru protejarea angajaților de abuzuri la locul de muncă, indiferent că sunt bărbați sau femei.
„Violența” și ”hărțuirea” au fost redefinite conform evoluțiilor tehnologice și acoperăabuzul fizic, abuzul verbal, hărțuirea, mobbingul, hărțuirea sexuală, amenințările și urmărirea/supravegherea. În plus, nu mai este limitat locul în care se poate produce un astfel de abuz doar în spațiul serviciului, ci și în delegații, team-building-uri, în timpul transportului și chiar în comunicările on-line.
Noul cadru legal protejează nu doar angajații, ci și persoanele care sunt în perioada de probă, de ucenicie, practică, de voluntariat sau foștii angajați.
Convenția OIM îmbunătățește cadrul legal actual cu privire la:
– securitate și sănătate în muncă;
– asigurarea inspecției și investigarea cazurilor de violență și hărțuire;
– justiție (urmărire penală, asistență juridică);
– problematica de gen și discriminare;
– sănătate publică (supravegherea furnizării de îngrijiri medicale și consiliere psihologică);
– protecție socială (cazarea victimelor în adăposturi, integrarea pe piața muncii a victimelor etc.).
[…] Afla mai multe despre aceasta stire [CLICK AIC] […]
[…] Parlamentul a adoptat legea de ratificare a Convenției nr.190/2019 a Organizației Internaționale a Muncii (OIM) privind eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii. Proiectul a fost inițiat de Ministerul Muncii pentru protejarea angajaților de abuzuri la locul de muncă, indiferent că sunt bărbați sau femei. „Violența” și ”hărțuirea” au fost redefinite conform evoluțiilor tehnologice […] Citeste mai mult […]