În deschiderea Conferinței Rețelei globale a punctelor focale naționale pentru tema Femeile, pacea și securitatea, ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a subliniat contribuția Agendei ONU privind Femeile, pacea și securitatea la creșterea implicării femeilor în actul de conducere și în procesele decizionale privind pacea și securitatea internă și internațională. Totodată, a trecut în revistă progresele României în implementarea acestei Agende, inclusiv prin adoptarea primei Strategii Naționale și a Planului de Acțiune în acest domeniu, pentru perioada 2020-2023. De asemenea, a reliefat cooperarea între instituțiile naționale și ponderea importantă pe care femeile o dețin în cadrul MAE.
Conferința Conferinței Rețelei globale a punctelor focale naționale pentru tema Femeile, pacea și securitatea, organizată de România, sub coordonarea MApN, este al treilea eveniment major din calendarul co-Președinției SUA-RO a Rețelei globale din anul 2023.
În anul 2023 co-președinția Rețelei globale este asigurată de SUA și România, ca o confirmare a angajamentului celor două state de a contribui la promovarea implementării la nivel global a Agendei ONU privind Femeile, pacea și securitatea.
[…] Afla mai multe despre aceasta stire [CLICK AIC] […]
[…] În deschiderea Conferinței Rețelei globale a punctelor focale naționale pentru tema Femeile, pacea și securitatea, ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a subliniat contribuția Agendei ONU privind Femeile, pacea și securitatea la creșterea implicării femeilor în actul de conducere și în procesele decizionale privind pacea și securitatea internă și internațională. Totodată, a trecut în revistă progresele […] Citeste mai mult […]