Acasă Educatie Patru universităţi înscrise de ANFP în Programul european Ambasadorii carierei

Patru universităţi înscrise de ANFP în Programul european Ambasadorii carierei

DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a lansat, în luna ianuarie, un apel către universităţile din România pentru a se înscrie în campania de recrutare studenţi – ambasadori ai carierei în instituţiile europene, pentru anul universitar 2021-2022. ANFP s-a alăturat demersului Oficiul European pentru Selecția Personalului (EPSO) şi a sprijinit Programul Ambasadorii carierei la nivel naţional, din anul 2015.

Scopul Programului este acela de a oferi studenţilor posibilitatea să cunoască oportunităţile oferite de instituţiile europene în alegerea şi dezvoltarea carierei, dar şi să promoveze toate aceste oportunităţi în cadrul universităţilor pe care le reprezintă.

Studenţii selectaţi vor participa la o sesiune de instruire, online sau la sediul EPSO din Bruxelles, în funcţie de evoluţia situaţiei generate de pandemia de Covid-19. Cheltuielile privind participarea la instruire sunt suportate de EPSO, pentru o singură universitate/ţară. Şi alte universităţi s-au putut înscrie în Program, cu condiţia suportării din bugetul propriu a cheltuielilor de participare.

În urma apelului lansat de ANFP, patru universităţi din România și-au exprimat interesul pentru participarea la Programul EPSO: Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea ”Vasile Goldiş” din Arad și Şcoala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Dintre acestea, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a fost nominalizată de ANFP pentru suportarea cheltuielilor de participare la program, de către EPSO. Nominalizarea s-a realizat în baza principiului rotaţiei între universităţile care au răspuns demersului Agenţiei şi în anii anteriori.

Misiunea studenţilor – ambasadori va fi aceea de a contribui la promovarea valorilor şi oportunităţilor oferite de instituţiile UE, prin derularea de activităţi tematice, dar şi de a se constitui într-o reţea la nivel european.

Mai multe detalii pe https://epso.europa.eu/job-opportunities/eu-careers-student-ambassadors_ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here