Acasă Info Local Pe lângă școli se poate, în marile complexe comerciale – mai puțin

Pe lângă școli se poate, în marile complexe comerciale – mai puțin

DISTRIBUIȚI

În perioada 16 – 18 ianuarie a.c. peste 150 de polițiști din Serviciile de Ordine Publică și de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județullui Ilfov au efectuat verificări în incinta cât şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din județ, în scopul creșterii gradului de siguranță al elevilor și a personalului didactic precum și de prevenire a delincvenței juvenile.

Activitățile au vizat respectarea normelor legale în vigoare referitoare la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanelor precum și accesul în incinta şcolilor şi executarea pazei.

Totodată au fost efectuate aproximativ 70 de controale la mai multe magazine care își desfășoară activitatea pe lângă școli. Nu în ultimul rând, au fost constatate cinci infracțiuni de împiedicare a accesului la învăţământul general obligatoriu.

Au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 85.000 de lei.

Interesant este că în urma unor acțiuni de amploare la complexele comerciale mari unde evaziunea fiscală e în floare polițiștii ilfoveni nu se întorc cu ”roade” asemănătoare, amenzile aplicate fiind mult mai mici, iar dosarele penale pentru diverse infracțiuni fiind foarte puține.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here