Acasă Info Local Pentru ce se ceartă consilierii județeni

Pentru ce se ceartă consilierii județeni

DISTRIBUIȚI

Ultima ședință a CJ Ilfov a scos din nou la lumină neînțelegerile dintre noii consilieri. Deși nu s-au formulat în mod deschis, consilierii județeni au lăsat impresia unei noi lupte pentru accesul la resurse, adică la bani.

În momentul în care s-a ajuns la ultimul punct al ordinii de zi, referitor la numirea membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), consilierii PSD și ALDE au părăsit sala, nemulțumiți de numirile care vor fi făcute și invocând faptul că niciun reprezentant al opoziției nu va fi numit în această structură.

Gestul consilierilor opoziției de a părăsi ședința nu a trecut neobservat de Rizia Tudorache, vicepreședintele CJ, care a afirmat că nu vrea să intre în astfel de jocuri care ”s-au practicat și se practică la nivelul cel mai înalt în județul Ilfov”.

Acesta s-a arătat dezamăgit de interesul vădit al unortrimitere-1 consilieri de a intra mai ales în comisiile remunerate, pe care le preferă în detrimentul altora: ”Nu am sesizat alte situații, constructive pentru județ, de idei sau propuneri pentru care opoziția din Consiliu (Consiliul Județean – n.r.) să fie atât de supărată că nu sunt promovate, dar s-au suparat (consilierii județeni – n.r.) atunci când au avut impresia că unii colegi ai lor nu vor fi promovați prin vot în unele comisii renumerate financiar”.

Rizia Tudorache a mai arătat că, părăsind sala, consilierii opoziției au ratat discuțiile pe marginea unor probleme de interes major pentru județ, precum transportul în comun și protecția mediului, teme pentru care opinia lor era valoroasă din perspectiva sprijinului pe care îl pot aduce prin relația pe care o au cu actualul primar general al Capitalei, care este și șeful organizației județene a PSD.

”Atât transportul în comun, cât și mediul înconjurător sunt probleme grave pentru Ilfov, ambele direct legate de București. Spre exemplu, majoritatea deșeurilor depozitate în Ilfov provin din București, iar rezolvarea acestei probleme trebuie analizată și rezolvată împreună cu municipalitatea București, printr-un proiect comun de management integrat al deșeurilor pentru regiunea București-Ilfov. Sprijinul consilierilor PSD în depunerea în comun cu Bucureștiul a unui proiect finanțat din fondurile de coeziune din exercițiul bugetar 2014 – 2020 ar fi binevenit pentru județ, dacă nu vrem să pierdem aceste fonduri”, a mai spus Tudorache, care a precizat că termenul limită pentru depunerea unui asemenea proiect, astfel încât să aibă șanse de a fi finanțat și aplicat, este 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here