Acasă Info Local PENTRU ILFOVENII CARE AU FIRME

PENTRU ILFOVENII CARE AU FIRME

DISTRIBUIȚI

La 1 septembrie 2012 a intrat în vigoare Legea nr.76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr.134/2010 privind Codul de procedură civilă, cât şi Codul de procedură civilă. Odată cu noua legislaţie, toate societăţile comerciale devin “societăţi”, implementarea acestei prevederi implicând modificarea actului constitutiv al firmei.

 “În termen de doi ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, societăţile înregistrate în registrul comerţului care au în denumire sintagma societate comercială sunt obligate a efectua demersurile necesare înlocuirii acestei sintagme cu termenul societate. Până la finalizarea acestor demersuri, societatea poate funcţiona cu denumirea înscrisă în registrul comerţului la data intrării în vigoare a prezentei legi. Înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii este scutită de taxa de înregistrare”.  

Astfel, conform prevederilor legale, reprezentanţii societăţilor comerciale trebuie să se prezinte la oficiile registrului comerţului în raza căruia îşi au sediul, pentru a înlocui din denumirea firmei sintagma “societate comercială” cu termenul “societate”, data limită pentru îndeplinirea acestei obligaţii  fiind 1 septembrie 2014. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here