Acasă Economie Pentru ilfovenii care vor să muncească în agricultură în Danemarca și Portugalia...

Pentru ilfovenii care vor să muncească în agricultură în Danemarca și Portugalia pe mai nimic

DISTRIBUIȚI

Se cere să ai 18 ani și… experiență

Un angajator din Danemarca oferă prin intermediul reţelei EURES România 100 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre. Locul de muncă va fi pe insula Funen (Fyn) din Danemarca, orașul  Ringe, anunță AJOFM Ilfov.

Angajatorul caută persoane îndemânatice și mobile la cules de mazăre, căpşuni, porumb şi alte culturi. Cultura principală este mazărea. Pot aplica și cupluri. Se va munci într-o fermă unde majoritatea lucrătorilor sunt din România, împreună cu câteva persoane din Danemarca, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare.

Interesant este că angajatorul cere ca vârsta minimă să fie 18 ani, condiție fizică bună, dar experiență în agricultură. Nu sunt cerințe de limbă străină.

Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă. Salariul poate ajunge până la 2.500 de euro brut/lună, aproximativ 1.600 de euro/net. Cazarea se face în rulote. Fiecare rulotă are patru camere, iar în fiecare cameră stau două persoane, rulota fiind echipată cu baie și toaletă. În camping sunt disponibile separat de rulote – bucătărie complet mobilată (frigidere, aragaze), sala de mese, extra băi cu dușuri, mașini de spălat, TV, internet wireless. Taxa de cazare este 9 euro pe zi cu toate utilitățile incluse. Taxa de cazare se reține din salariu la plecare. Asigurarea medicală este plătită de angajator. Transportul România – Danemarca este plătit de angajat. Transportul de la locul cazării la locul de muncă în Danemarca este suportat de angajat și costă 2,5 euro/zi.

Durata contractului: iunie – septembrie 2022. Program de lucru 40-50 de ore/săptămână, 6 zile/săptămână. De regulă se lucrează în intervalul orar 7 – 15.

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, pe adresele de email: aam@greenpeas.dk si stefan.cosma.if@anofm.gov.ro.  Data limită de înscriere este 20 februarie 2022.

Același angajator oferă 65 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre. Locul de muncă va fi în ferma din Vila Nova de Milfontes din Portugalia.

Plata muncii se va face în funcție de cantitatea culeasă. Suma minimă de la care se pornește salarizarea este de 800 de euro brut/lună.

Cazarea se face în case. Casele sunt variate, unele avand 3, altele 6 camere. Se stă de la 2 la 6 persoane în cameră. Angajatorul va depune eforturi să asigure camere separate pentru cei care aplică în cuplu. Se asigură acces la  bucătărie complet mobilată (frigidere, aragaze), sală de mese,  băi cu dușuri, masini de spălat. Băile și bucătăria sunt la comun. Contravaloarea cazării se reține din salariu și este între 110 şi 150 euro/lună.

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, pe adresa de email: aam@greenpeas.dk si stefan.cosma.if@anofm.gov.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here