Peste trei milioane de elevi au început, la 12 septembrie a.c., cursurile anului școlar 2016 – 2017. Județul Ilfov, chiar dacă nu are rezultatele așteptate la Bacalaureat, din mai multe motive, stă bine la capitolul infrastructură, administrațiile locale și consiliul județean implicându-se permanent pentru a asigura condiții optime pentru educație.
Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei Naţionale, invită autorităţile locale, prin ”Parteneriatul pentru o şcoală mai bună”, să se alăture unui demers ale cărui obiective sunt susţinerea mai puternică a educaţiei şi îmbunătăţirea condiţiilor de activitate din şcolile româneşti în perspectiva începerii unui nou an şcolar. Parteneriatul vizează implicarea tuturor factorilor responsabili – minister şi autorităţi locale – într-un proces de colaborare în interesul superior al generaţiilor de elevi care, de fapt, înseamnă viitorul României.
Ministrul ne amintește că în România sunt peste trei milioane de elevi, pentru că doar atâţia copii reuşesc să vină la şcoală. Pentru mulţi alţii ca ei, şcoala reprezintă doar un vis. Lipsurile îi împiedică pe aceştia să înveţe să citească, să scrie, să îşi pună întrebări şi să găsească răspunsuri. ”Atunci când vorbim despre şcoală vorbim, de fapt, despre modul cum înţelegem să dăm formă viitorului nostru. Or, el nu se poate contura fără implicarea noastră constantă, nepartizană şi cu viziune. Îmi exprim speranţa că noul an şcolar este, şi cu ajutorul dumneavoastră, mai bine pregătit pentru elevi şi profesori. Că, împreună, putem contura lumea în care orice vis este permis pentru copiii noştri, dând, astfel, sens viitorului lor”.
MARIAN PETRACHE, PREȘEDINTELE CJ ILFOV
”Nu putem vorbi de democraţie consolidată fără educaţie de calitate”
Fiecare început de an școlar este pentru mine o ocazie de bucurie și speranța unui nou început. Le urez un an bun celor care astăzi, 12 septembrie 2016, simt emoția primei zile de școală şi le doresc să ajungă cât mai aproape de visele lor profesionale și intelectuale. Cadrelor didactice le transmit multă putere de muncă, răbdare şi înţelegere pentru a asigura educația celor care reprezintă viitorul României puternice.
Întotdeauna am privit şcoala ca un loc care te formează ca om. Pe lângă învăţătura ca atare, extrem de importantă, printre colegi înveţi ce înseamnă prietenia, competiţia şi pofta de cunoaştere. Îmi doresc să avem tineri bine pregătiţi, capabili să răspundă noilor provocări pe care le va genera societatea umană.
Nu putem vorbi de democraţie consolidată fără educaţie de calitate, de aceea, dragi elevi, vă îndemn cu toată afecţiunea să nu vă pierdeti în tot ce va oferă media şi internetul, pentru că adevărata educaţie se clădeşte în timp, citind carte după carte şi nu urmărind serial după serial. Vă sfătuiesc să nu uitaţi nicio clipă că este foarte important să aveţi o educaţie solidă, care să vă dea libertatea să alegeţi ceea ce vreţi să faceţi în viaţă. Vă doresc tuturor un an școlar de succes, cu multe împliniri și bună înțelegere!
RIZIA TUDORACHE, VICEPREȘEDINTELE CJ ILFOV
”Schimbarea mentalității în Educație este unul dintre obiectivele demersurilor C.J. Ilfov”
Schimbarea mentalității în Educație este unul dintre obiectivele demersurilor Consiliului Județean Ilfov, a declarat Rizia Tudorache, vicepreședintele CJ Ilfov, cu ocazia începerii noului an școlar. Oficialul ilfovean a anunțat că instituția pe care o reprezintă va continua investițiile în Educație, sprijinind astfel eforturile depuse de elevi, profesori și părinți pentru a schimba, în sens pozitiv, mentalitatea din acest important sector social. Acesta a mai precizat că autoritățile județene susțin activitatea instituțiilor de învățământ din Ilfov și că investițiile în domeniul educației reprezintă o parte a sprijinului acordat școlii ilfovene.
De asemenea, vicepreședintele CJ Ilfov i-a îndemnat pe toți actorii procesului educativ să sprijine integrarea copiilor cu nevoi speciale, fie că este vorba despre cei care provin din familii cu posibilități materiale reduse, fie că este vorba despre cei cu dizabilități, astfel încât diferențele să-i afecteze pe aceștia cât mai puțin și să beneficieze de șanse egale în educație.
Rizia Tudorache s-a interesat permanent dacă există toate autorizațiile necesare funcționării instituțiilor de învățământ din Ilfov, dacă au fost igienizate clasele și terminate, acolo unde e cazul, construcțiile, astfel încât prima zi de școală să nu îi mai prindă nepregătiți pe cei responsabili cu buna desfășurare a activității școlare. De-altfel, vicepreședintele CJ Ilfov a făcut apel către toți primarii ca toate unitățile de învățământ să fie funcționale la 12 septembrie curent.
”Securitatea elevilor în școală este extrem de importantă și nu trebuie neglijată deloc. De asemenea, cei care merg la școală trebuie să beneficieze de dotările necesare, iar la acest capitol Ilfovul stă destul de bine. Mă bucur că avem tot mai multe săli de sport moderne întrucât este foarte important ca elevii să facă mișcare. Multe dintre acestea au fost renovate și arată foarte bine, altele au fost construite de la zero și cu ajutorul CJ Ilfov”, a conchis Tudorache.
VICTOR NICULAE, PRIMARUL COMUNEI CIOROGÂRLA
”Vă doresc un an școlar plin de creativitate, performanţă și multe împliniri!”
La începutul acestui an școlar vă reamintesc faptul că nu cred că există părinte pe lumea aceasta care să nu își îndemne copilul spre învățătură. Dacă ai carte, ai parte! Mai ales în condițiile de astăzi, consider că numai căpătând cunoștințe puteți ajunge ceea ce vă propuneți. A venit vremea ca școala ilfoveană, școala românească în general, să nu mai fie doar un simplu furnizor de diplome. Școala noastră trebuie să țină pasul cu vremurile și să se adapteze la cerințele internaționale.
O educație corectă și de bună calitate rămâne miza țării noastre pe termen mediu și lung. Vă doresc un an școlar plin de creativitate, performanță și multe îmliniri!
NARCIS CONSTANTIN, PRIMARUL ORAȘULUI MĂGURELE
”Investițiile în sistemul de educație vor fi prioritare”
Astăzi – n.r. 12 septembrie 2016 – am dat startul unui nou an școlar la grădinițele, școala și liceul din Măgurele. Învățământul din orașul nostru a fost dintotdeauna unul foarte apreciat și doar împreună, elevi, profesori, părinți și administrație locală, putem să îl păstrăm la un nivel înalt. Pentru noua administrație locală, investițiile în sistemul de educație vor fi prioritare, motiv pentru care voi fi întotdeauna alături de dumneavoastră, dragi elevi și profesori! Doresc să transmit tuturor elevilor că deprinderile și cunoștințele, pe care le vor dobândi în timpul anilor de studii, sunt cele care îi vor pregăti pentru viitor! De aceea îi rog să trateze cu foarte multă seriozitate școala.
Vreau să le mulțumesc cadrelor didactice pentru că, de-a lungul timpului, au demonstrat ce înseamnă dăruirea pentru copiii și pentru profesia lor! Vă doresc tuturor ca acest an școlar să fie unul plin de rezultate foarte bune și cu multe realizări!
MARIAN IVAN, PRIMARUL ORAȘULUI PANTELIMON
”Să aveți un an școlar cu reușite!”
La începutul noului an școlar, cu emoție și speranță, doresc elevilor orașului Pantelimon să fie curioși și dornici de cunoaștere, iubitori de învățătură și să aibă note mari, iar dascălilor doresc să le mulțumesc pentru dăruirea cu care își fac meseria și pentru iubirea, răbdarea și înțelegerea pe care le-o oferă copiilor. Să aveți un an școlar cu reușite!
Prima zi a unui nou an şcolar este, întotdeauna, un moment de emoţie şi de speranţă. Pentru elevi, părinţi şi cadre didactice, ea marchează începutul unei noi etape în importantul şi ambiţiosul proiect care este educaţia, ca fundament pentru o construcţie individuală solidă. Cu toții avem o responsabilitate pentru a așeza societatea românească pe valori, așa cum se cuvine!
VASILE CIMPOERU, PRIMARUL ORAȘULUI BRAGADIRU
”Iubiți școala și onorați dascălii!”
Noul an școlar reprezintă o nouă provocare pentru toți: pentru elevi, pentru părinți, pentru cadrele didactice și, nu în ultimul rând, pentru noi, cei pe care Dvs. comunitatea, i-ați ales să vă administreze orașul. Ca primar al orașului Bragadiru, vă asigur că vă voi oferi permanent sprijin şi siguranţă în limitele competențelor pe care le am.
Stimați elevi, nu uitați că școala este cea care vă formează ca oameni. La școală înveți despre prietenie, aici capeți cunoștințe și curaj pentru a merge mai departe în viață. Anii de școală sunt, în cele mai multe cazuri, cei mai frumoși din viața unui om. Iubiți școala, dragi elevi și onorați dascălii!
ALEXANDRU NEACȘU, PRIMARUL COMUNEI TUNARI
”Elevilor le doresc un an școlar cât mai reușit!”
Primul clopotel are o însemnătate deosebită indiferent că este vorba de elevi, părinți, bunici sau cadre didactice. Prima zi de școală aduce emoție, bucurie, speranță și multe așteptari din partea noastră.
Îi asigur pe dascălii care predau în comuna Tunari că administrația locală va încerca permanent să găsească soluții pentru desfășurarea unui învățământ de calitate. Știu că sunt multe de făcut în această privință, iar definitivarea proiectelor nu va întârzia să apară. Le doresc să treacă peste toate obstacolele cu răbdare și înțelepciune.
Elevilor le doresc un an școlar cât mai reușit, în care să acumuleze cât mai multe cunoștințe și să le deschidă calea pentru un viitor cât mai bun!