Acasă Interne Percheziții în București, Ilfov și Prahova într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții în București, Ilfov și Prahova într-un dosar de evaziune fiscală

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii Capitalei – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare, miercuri, trei mandate de percheziţie în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova şi două mandate de aducere, într-un dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 13,5 milioane de euro.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015, un bărbat şi o femeie ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional prin care, folosind trei societăţi comerciale, ar fi omis evidenţierea şi declararea veniturilor reale, pe care le-ar fi obţinut din vânzarea mărfurilor importate”, informează un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) .

Din cercetări, s-a stabilit că valoarea totală a mărfurilor vândute este de 188.227.360 de lei, prejudiciul produs astfel bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 13,5 milioane de euro.

„Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile imobile deţinute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurător, până la concurenţa sumei de 66.954.973 de lei”, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi agravată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here