Acasă Anchete Percheziții la bijutieri

Percheziții la bijutieri

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Fraudelor, percheziționează marți 22 de locuințe, într-un dosar de evaziune fiscal şi complicitate la evaziune fiscală.

            Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dolj şi Constanţa. Sunt vizate atât locuinţele suspecţilor, cât şi sediul şi punctele de lucru ale unei firme.

Potrivit procurorilor , în perioada 2012 – 2013, persoanele vizate au efectuat numeroase achiziţii de metale şi pietre preţioase, atât de pe piaţa internă, cât şi de pe teritoriul Turciei sau al altor state membre UE, pe care le-au comercializat prin intermediul punctelor de lucru ale unei societăţi comerciale de profil – controlate de aceste persoane (din Bucureşti, Craiova, Constanţa), fără a înregistra în evidenţa contabilă a societăţii şi fără a declara organelor fiscale operaţiunile comerciale derulate, cauzând astfel bugetului de stat un prejudiciu etimat la 2.000.000 lei.

            Totodată, prin intermediul unui website de profil aparţinând acestei societăţi comerciale, au fost tranzacţionate cantităţi semnificative de metale şi pietre preţioase, iar o parte din sumele colectate de la clienţi (în special prin intermediul unor societăţi de curierat) au fost transferate în conturile personale ale persoanelor vizate, fără întocmirea unor documente justificative privind livrarea acestor bunuri şi încasarea sumelor aferente.

            La percheziţii participă 100 de poliţişti din Bucureşti, Constanţa şi Dolj.

            În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, vor fi puse în executare 19 mandate de aducere, totalul persoanelor care vor fi aduse la audieri fiind de 23.

            Activităţile au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here