Acasă Anchete Percheziții la Buftea într-un dosar de producere ilegală de țigări

Percheziții la Buftea într-un dosar de producere ilegală de țigări

DISTRIBUIȚI

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Ilfov, coordonați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au perchezitionat astăzi, 31 mai 2021, 3 adrese din Buftea, la 2 persoane bănuite că în ultimul an au produs și ambalat ilegal țigarete, ulterior puse în vânzare, anunță IPJ Ilfov.

La percheziții au fost descoperite un aparat electric de confecționat țigarete, un aparat electric de înfoliere țigarete, un aparat de măsurat umiditatea tutunului, aproximativ 7 kg de tutun prelucrat, 4.200 de tuburi de țigarete și 69 de pachete de țigarete.

Sursa video: IPJ Ilfov

Cei doi suspecți au fost duși la sediul IPJ Ilfov pentru cercetări, iar bunurile descoperite în urma efectuării perchezilțiilor au fost ridicate.

Bărbatul a fost reținut, urmând a fi pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „producerea de produse accizabile, care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă”, „marcarea cu marcaje false a produselor accizabile supuse marcării” și „deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kg tutun de fumat”.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Ilfov.

IPJ Ilfov precizează că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here