Acasă Info Local Percheziții la o grupare specializată în fraude economice

Percheziții la o grupare specializată în fraude economice

DISTRIBUIȚI

Politia PantelimonÎn această dimineață, polițiștii din Ilfov efectuează șase percheziții la persoane bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 500.000 de euro, prin săvârșirea de infracțiuni economice.

Luni, 14 septembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov efectuează șase percheziții, pentru destructurarea unei grupări infracționale, care acţiona în domeniul transportului internațional de marfă. Perchezițiile au loc în municipiul București şi în județele Ilfov, Constanța și Giurgiu, la domiciliile persoanelor vizate și la sedii ale societăților comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2014, reprezentanții unei firme, cu obiect de activitate transportul internațional de marfă, ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive pentru prestări servicii și achiziții de consumabile auto, pentru a diminua baza impozabilă și pentru a eluda plata taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit. De asemenea, în urma investigațiilor s-a stabilit că facturile fiscale false, evidențiate în contabilitatea agentului economic, ar proveni de la societăți comerciale de tip fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 500.000 de euro. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here