Acasă Economie Percheziţii pentru evaziune fiscală

Percheziţii pentru evaziune fiscală

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor şi procurorii DIICOT din Craiova au percheziţionat marți 6 locuințe aparținând membrilor unui grup infracţional organizat specializat în spălare de bani şi evaziune fiscală. Percheziţiile au avut loc în Ilfov, Dolj, Olt, Ilfov şi în municipiul Bucureşti. Opt persoane au fost aduse pentru  audieri la sediul DIICOT.

Membrii grupării sunt suspectaţi de crearea unui prejudiciu de peste cinci milioane de lei prin rambursare ilegală de TVA, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Din cercetările întreprinse până în prezent a reieşit că, în perioada 2009 – 2011, membrii grupului infracţional, cu sprijinul unor funcţionari publici din judeţul Olt, în calitate de administratori/directori ai mai multor societăţi comerciale din judeţ, au beneficiat de rambursări şi compensări ilegale de TVA, pentru activităţile economice desfăşurate, de 5.276.924 lei.

De asemenea, membrii grupării sunt suspectaţi că au creat un circuit financiar în care au introdus mai multe societăţi comerciale de tip „fantomă” şi, sub aparenţa desfăşurării unor relaţii între acestea, au înregistrat în contabilitate facturi fiscale fictive, în baza cărora au compensat şi rambursat TVA, aferentă operaţiunilor consemnate în documente.

Totodată, s-a mai stabilit că, în perioada 2009 – 2010, unii dintre membrii grupării, în baza aceloraşi operaţiuni comerciale fictive, au obţinut subvenţii de 9.000.000 lei de la Ministerul Agriculturii destinate repunerii în funcţiune a sistemului de irigaţii dintr-o localitate a judeţului Olt. Banii obţinuţi au fost retraşi de membrii grupării din conturile bancare aparţinând societăţilor comerciale introduse în circuitul financiar fictiv sub diverse justificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here