Acasă Anchete Perchiziții în București și Ilfov la evazioniștii din construcții

Perchiziții în București și Ilfov la evazioniștii din construcții

DISTRIBUIȚI

Poliţişti de la Capitală pun în aplicare miercuri dimineaţa opt mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi în judeţul Ilfov şi cinci mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Bănuiţii, administratori de societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor, folosind conturile a trei societăţi comerciale, cu comportament tip fantomă, au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.800.000 de lei. Suma supusă procesului de spălare se ridică la 4.700.000 lei.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 2 =