Acasă Anchete Perchizitii in Ilfov

Perchizitii in Ilfov

DISTRIBUIȚI

Casuneanu, vizat intr-un dosar de evaziune

Omul de afaceri Costel Casuneanu este vizat in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani in care procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si politistii de investigare a criminalitatii economice au efectuat perchezitii, marti dimineata

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, impreuna cu politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, au efectuat marti 16 perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane banuite de comiterea unor infractiuni economice in municipiul Bucuresti si in judetele Prahova, Sibiu si Ilfov.

Actiunea vizeaza persoane banuite ca ar face parte dintr-un grup infractional, specializat in savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, se arata intr-un comunicat de presa al IGPR. 13 persoane vor fi conduse la audieri.

In perioada 2010 – 2016 suspectii au creat un circuit comercial fictiv avand drept scop sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat in vederea obtinerii de beneficii financiare substantiale, prin intermediul mai multor societati comerciale.

In baza facturilor emise de societatile ”fantoma”, administrate de suspecti, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat in valoare de aproximativ 2.133.549 lei, constand in impozit pe profit neconstituit si taxa pe valoare adaugata dedusa in mod nelegal.

De asemenea, sumele de bani care au facut obiectul acestui circuit financiar fictiv si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor sunt in valoare de 6.852.575 lei, se mai arata in comunicat. Foto – Digi24

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here