Acasă Info Local Perchiziții la Cimitire și Parcuri

Perchiziții la Cimitire și Parcuri

DISTRIBUIȚI

 

Sunt vizate si persoane din Ilfov

Polițiștii fac percheziţii la această oră la sediul Administraţiei Cimitirelor şi la cel al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) şi la alte 41 de adrese din Capitală şi din patru judeţe. Poliţiştii susţin că au descoperit o filieră prin care statul a fost prejudiciat cu peste șapte milioane de lei, prin contracte preferenţiale cu anumite firme.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 43 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și județele Ilfov, Dâmbovița, Buzău și Mehedinți, potrivit unui comunicat de presă.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2009 – 2014, societăți comerciale controlate de un număr restrâns de persoane și care aveau încheiate contracte cu instituții publice au creat circuite economice și financiare fictive prin înregistrarea contabilă și declararea fiscală de achiziții fictive în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Reprezentanții acestor societăți au încercat să ascundă proveniența ilicită a sumelor de bani rezultate din activitatea evazionistă prin transferuri bancare repetate în conturile unor firme pe care le controlau, în final aceste sume fiind retrase integral în numerar.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ șapte milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 18 milioane de lei.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 14 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere. – foto Libertateapoza_marinar_9867be6be3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here