Acasă Info Local Peste 1.500 de amenzi date de Poliția Rutieră Ilfov în cadrul acțiunilor...

Peste 1.500 de amenzi date de Poliția Rutieră Ilfov în cadrul acțiunilor SEATBELT și ALCOHOL

DISTRIBUIȚI

alcool

În perioada 7 – 13 decembrie a.c., polițiști rutieri din Ilfov, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., au desfășurat pe raza județului Ilfov, acțiunile Seatbelt – Alcohol pentru menținerea climatului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Acțiunile SEATBELT și ALCOHOL fac parte din planul de operațiuni al Organizației Poliției Rutiere din Europa (TISPOL) și au urmărit, în special, impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție omologate de către conducătorii auto și pasagerii aflați în autovehicule dar și pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Polițiștii au controlat 1.825 de autovehicule și au aplicat 1.592 de sancțiuni contravenționale la Odonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de circa 334.000 de lei, dintre care 633 au fost aplicate șoferilor depistați la volan fără centura de siguranță iar 18 celor depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, polițișii au întocmit nouă dosare penale pe numele șoferilor depistați la volan cu o alcoolemie peste limita legală, fiind reținute 88 de permise de conducere și 38 de certificate de înmatriculare.

33 de infracțiuni constatate de Poliția Ilfov în ultima săptămână

În ultima săptămână, poliţiştii din Ilfov au aplicat 1.900 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.040.969 de lei. Activităţile fac parte din acţiunea ”Sărbători de Iarnă în Siguranță!”,  care urmăreşte protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În perioada 7 – 13 decembrie 2015, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov au acționat pentru menținerea siguranței publice și a celei rutiere, precum și pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor prin verificarea legalității activităților de comerț desfășurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă. Aceștia au intervenit la 365 de evenimente, au constatat 33 de infracţiuni şi au aplicat 1.900 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 1.040.969 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 201 au fost pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, conform Legii 61/1991, iar 1.592 pentru încălcări ale normelor rutiere, 183 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor de viteză şi 18 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii rutieri au reţinut 88 de permise de conducere, dintre care 18 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 13 pentru viteză, şi au retras 38 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 14.081 de lei şi au indisponibilizat alte bunuri de 45.930 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here