A fost lansat apelul competitiv de proiecte pentru „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”
Ministerul Educației anunță lansarea apelului competitiv de proiecte pentru „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Suma disponibilă prin PNRR pentru dotarea cu echipamente TIC de tip „smart lab” și materiale educaționale specifice pentru dezvoltarea unui laborator digital inteligent în fiecare liceu, colegiu, școală profesională, precum și în palatele și cluburile copiilor se ridică la 117.499.800,00 de euro.
Cel puțin 120 de unități de învățământ secundar superior (colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, inclusiv cele cu clase de învățământ dual) vor putea beneficia, prin această linie de finanțare, de un al doilea laborator inteligent dacă numărul de elevi înscriși în anul școlar 2022-2023 este de minimum 500. În acest caz, finanțarea pentru al doilea laborator inteligent se va acorda pe baza scorului rezultat din următorii indicatori (în ordine descrescătoare):
50% – numărul de elevi (liceal) înscriși;
25% – media la examenul de bacalaureat pe liceu în ultimii 3 ani;
25% – rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat (din numărul de candidați înscriși) în ultimii 3 ani;
Vor fi finanțate următoarele tipuri de activități:
- achiziționarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific) pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale, conform OME nr. 3497/2022 pentru aprobarea standardelor de echipare a unităților de învățământ preuniversitar cu echipamente tehnologice, cu modificările ulterioare;
- achiziționarea de conținut educațional, care va acoperi domenii din programa școlară și de software/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive;
- conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ;
- instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat.
Cererile de finanțare aferente acestui apel de proiecte se vor putea depune prin platforma electronică dedicată PNRR, cu respectarea perioadei de depunere: 23 decembrie 2022 – 1 martie 2023.
În această perioadă, potențialii beneficiari ai apelului pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare la adresa de e-mail consultare.pnrr@edu.gov.ro.
Pentru creșterea capacității instituționale de redactare a cererii de finanțare, în această perioadă Ministerul Educației va organiza cel puțin două sesiuni de instruire pentru solicitanți.
[…] CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE […]