Acasă Interne Peste 2.000.000 de țigarete, fără timbru fiscal, descoperite în Afumați

Peste 2.000.000 de țigarete, fără timbru fiscal, descoperite în Afumați

DISTRIBUIȚI

La data de 5 iulie a.c., polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Buftea, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, pe linia combaterii faptelor de contrabandă cu țigarete, în comuna Afumați,  județul Ilfov.

Astfel, au fost depistate trei persoane, două cu dublă cetățenie (româno-moldovenească) și una cu cetățenie moldovenească, care ar fi tranzitat teritoriul României cu un autoturism înmatriculat în Republica Moldova și cu un altul înmatriculat în România, în interiorul acestuia din urmă, fiind descoperite 2.100.196 de țigarete, fără timbru fiscal, ambalate în cutii de carton și așezate pe mai mulți paleți de mărfuri.

Prejudiciul estimat în cauză este de 1.365.000 de lei.

Țigaretele și autoturismul în care acestea au fost descoperite au fost predate specialiștilor din cadrul Direcției Regionale Vamale București, iar autoturismul înmatriculat în Republica Moldova a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele depistate au fost conduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, pentru audieri, ulterior, față de acestea fiind luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov – Serviciul Criminalistic, Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și Direcției Regionale Vamale București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here