Acasă Interne Peste 2.000 de polițiști din sursă externă vrea să angajeze Ministerul de...

Peste 2.000 de polițiști din sursă externă vrea să angajeze Ministerul de Interne

DISTRIBUIȚI

x6.279 de posturi de încadrare directă sau trecere în corpul ofițerilor sunt scoase la concurs de structurile subordonate Ministerului de Interne. Sindicaliștii spun că este o practică perpetuată de mai bine de 10 ani, care are ca scop servirea clientelei politice.

Ministerul de Interne a dat detalii despre numărul posturilor scoase la concurs pe fiecare armă într-un răspuns pentru Europa Liberă.

MAI face angajări în următoarele instituții:

Inspectoratul General al Poliției Române: 2.212 posturi cu încadrare directă;

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române: 501 posturi cu încadrare directă;

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române: 1.094 cu posturi încadrare directă;

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență: 3.350 de posturi cu încadrare directă și 139 de posturi TCO (trecere în corpul ofițerilor);

Inspectoratul General pentru Imigrări: 46 posturi cu încadrare directă;

Inspectoratul General de Aviație al MAI: – 26 posturi cu încadrare directă și 5 posturi TCO (trecere în corpul ofițerilor).

Procedura de încadrare directă pare să fi devenit de mai bine de zece ani o obișnuință în cadrul Ministerului de Interne. Inițial, a fost lansată pentru a aduce în sistem specialiști care nu se pot pregăti în școlile de poliție – psihologi sau IT-iști. Acum, oricine dorește să ajungă în Poliție, Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, la Inspectoratul de Imigrări sau chiar la cel e Aviație dă un concurs pe teme legislative și apoi e angajat direct.

Noii angajați au obligația apoi ca, în decurs de doi ani, să meargă la Centrul de Pregătire și Perfecționare al Polițiștilor de la Slatina și să parcurgă un curs de pregătire profesională practică de trei luni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here