Acasă Social Peste un milion de programări on-line pentru obținerea pașaportului

Peste un milion de programări on-line pentru obținerea pașaportului

DISTRIBUIȚI

Peste un milion de persoane au fost programate on-line pentru obținerea pașaportului, prin intermediul platformei HUB de servicii a MAI (Centrul de furnizare servicii electronice), în mai puțin de un an de la operaționalizarea în hub.mai.gov.ro a opțiunii de programare.

Programarea on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte a devenit funcțională în martie 2023, cu scopul reducerii timpului de așteptare pentru depunerea documentelor și gestionarea fluxului de cereri de documente de călătorie. Platforma are integrat și serviciul de verificare a stadiului cererii de pașaport „Status pașaport”, care include notificarea prin SMS a momentului în care pașaportul simplu electronic poate fi ridicat de la ghișeu.

În doar un an de la operaționalizare, HUB-ul de servicii a fost accesat de peste 4,5 milioane de ori, fiind înregistrați 362.400 de utilizatori unici. Pe lângă posibilitatea de a se programa online pentru obținerea pașaportului, cetățenii mai pot obține online cazierul judiciar și  istoricul sancțiunilor rutiere. Până în prezent, aproape 350.000 de cetățeni au obținut on-line certificatul de cazier judiciar și peste 210.000 de persoane au accesat online istoricul sancțiunilor rutiere.

1 COMENTARIU

  1. […] Peste un milion de persoane au fost programate on-line pentru obținerea pașaportului, prin intermediul platformei HUB de servicii a MAI (Centrul de furnizare servicii electronice), în mai puțin de un an de la operaționalizarea în hub.mai.gov.ro a opțiunii de programare. Programarea on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte a devenit funcțională în martie 2023, cu scopul […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here