Acasă Politic Plafonarea tarifelor RCA – o bătaie de joc la adresa transportatorilor

Plafonarea tarifelor RCA – o bătaie de joc la adresa transportatorilor

DISTRIBUIȚI

Federația Operatorilor Romaâni de Transport – F.O.R.T. susține plafonarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referință publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, respectiv la tariful de 7.500 de lei pentru vehicule de peste 16 tone și aplicarea unitară a valorilor de plafonare la toate categoriile de vehicule.

F.O.R.T. susține totodată că in cazul vehiculelor comerciale nu trebuie diferențiat tariful plafonat în funcție de tipul de proprietate respectiv persoane fizice versus persoane juridice, deoarece nu este justificată această diferențiere decât în cazul în care statul dorește ca vehiculele comerciale deținute de persoane fizice dar utilizate in aceleași condiții ca cele deținute de persoanele juridice, să aibă un tarif mai mare, pentru a încuraja înmatricularea acestora pe firmă, evitând astfel distorsionarea concurenței și încurajarea concurenței neloiale.

F.O.R.T. susține faptul că noua grilă enunțată în proiectul HG-ului aflat pe circuitul de avizare, este un cadou gratuit făcut de Guvern firmelor de asigurari.

Dacă această grilă înșelătoare devine funcțională pentru anumite categorii de vehicule, proprietarii vor plăti mai mult decât în prezent, fapt ce nu justifică măsura plafonării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here