Acasă Politic Planul european de luptă împotriva cancerului: crearea unei Rețele UE de centre...

Planul european de luptă împotriva cancerului: crearea unei Rețele UE de centre naționale de oncologie pentru servicii integrate

DISTRIBUIȚI

La 13 decembrie, Comisia Europeană lansează oficial Rețeaua UE de centre naționale de oncologie pentru servicii integrate, una dintre acțiunile emblematice ale Planului european de luptă împotriva cancerului.

Această nouă rețea a UE se înscrie în planul UE de combatere a cancerului, va fi instituită până în 2025 și își propune să asigure faptul că 90 % dintre pacienții eligibili au acces la astfel de centre până în 2030.

Anunțând lansarea și etapele următoare în ceea ce privește rețeaua UE, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a declarat: „Prin Planul european de luptă împotriva cancerului, ne-am angajat să îmbunătățim accesul pacienților din întreaga UE la metode de diagnosticare de înaltă calitate, la tratamente inovatoare și la asistență personalizată. Rețeaua UE de centre naționale de oncologie pentru servicii integrate face parte din angajamentul nostru de a reduce inegalitățile dintre statele membre, contribuind la stimularea colaborării în întreaga UE. Începem să obținem rezultate, iar obiectivul nostru este ca rețeaua UE să fie instituită până în 2025 și să asigure faptul că 90 % dintre pacienții eligibili au acces la astfel de centre până în 2030”.

Reunind centrele și rețelele naționale de oncologie pentru servicii integrate din întreaga Uniune, această rețea a UE va îmbunătăți accesul la diagnostice și tratamente de calitate, sprijinind, în același timp, acțiunile de îmbunătățire a formării, a cercetării și a studiilor clinice în întreaga UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here