Acasă Info Local PNL a declanșat competiția internă pentru a desemna candidații pentru alegerile locale...

PNL a declanșat competiția internă pentru a desemna candidații pentru alegerile locale din 2020

DISTRIBUIȚI

PNL a declanșat competiția internă pentru a desemna candidații pentru alegerile locale din 2020. Candidaturile pot fi depuse până pe 15 noiembrie, iar o decizie va fi luată pe 15 martie anul viitor, potrivit deciziei luate de conducerea partidului. Una dintre competițiile cele mai importante va fi în București, unde Ciprian Ciucu și-a anunțat deja participarea la cursa internă, dar e de așteptat ca liderul organizației, Cristian Bușoi, să intre și el în cursă.

La precedentele alegeri locale din București, organizația condusă de Bușoi a înregistrat o înfrângere majoră după ce a schimbat trei candidați, printre care și Marian Munteanu. În 2016, PSD a câștigat în premieră Primăria București, prin Gabriela Firea.

Cum se va face desemnarea candidaților la marile primării? Printr-un sondaj de opinie care va măsura notorietatea, încrederea, intenția de vot și potențialul de creștere. Sondajul va fi coordonat la nivel național și va fi validat prin votul fiecărei organizații.

Cei care vor să intre în campania internă din PNL trebui să depună un program de guvernare locală și ”un plan de câștigare a alegerilor”, dar și o declarație prin care se angajează să îl susțină pe candidatul care va fi desemnat. Din momentul intrării în cursă începe competiția de promovare, iar candidaților le este interzisă atacarea competitorilor.

Dacă există personalități locale care vor să candideze din partea PNL la locale, acestea trebuie să se înscrie în partid, potrivit regulilor stabilite de conducerea partidului, scrie G4Media.ro. Foto – Digi24

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here