Acasă Politic PNL și-astabilit candidații pentru Diaspora

PNL și-astabilit candidații pentru Diaspora

DISTRIBUIȚI

Biroul Executiv al PNL a decis, luni, lista candidaţilor din diaspora la alegerile parlamentare, iar secretarul general al formaţiunii, Robert Sighiartău, a precizat că, până în 18 octombrie, se intenţionează validarea tuturor candidaturilor.

Astfel, lista PNL pentru diaspora este compusă, la Senat, din Viorel Badea şi Rareş Burlacu, iar la Camera Deputaţilor din Valentin Fagărăşian (Italia), Toader Ciuta (Irlanda), Radu Lupu (Italia) şi Mihăiţă Dohotar (Grecia), a anunţat, luni, Robert Sighiartău, într-o conferinţă de presă, după Biroul Executiv al PNL.

”După cum ştiţi, în data de 7 octombrie este un termen limită de depunere al listei pentru diaspora, iar astăzi, în cadrul Biroului Executiv, s-a votat lista pentru diaspora, o listă cu care ne mândrim, o listă pe care sunt oameni exclusiv din diaspora, care au făcut cinste comunităţilor de acolo, care îi reprezintă foarte bine pe români.

Oameni care sunt profesori universitari, aşa cum este colegul nostru din Canada, domnul Burlacu. Oameni de afaceri ca Valentin Făgărăşan sau ca Toader Ciuta, care au făcut business şi au făcut performanţă, acolo, în Diaspora şi sunt foarte bine văzuţi, nu doar de către românii noştri de acolo, dar şi de către autorităţile din ţările respective”, a mai declarat secretarul general al PNL.

Sighiartău a precizat că ”PNL doreşte ca până în 18 octombrie să valideze toate listele electorale pentru alegerile parlamentare”.

Noi preşedinţi interimari la filialele județene

De asemenea, liberalii au schimbat conducerile mai multor filiale judeţene.

”Am luat decizia de a numi noi preşedinţi interimari în filialele unde au fost dizolvate Birourile Permanente Judeţene”, a spus Robert Sighiartău.

Astfel, la Bacău, Viorel Miron este noul preşedinte interimar, la Brăila a fost desemnat Cătălin Boboc. Au fost schimbate conducerile şi la PNL Ialomiţa, PNL Hunedoara, PNL Satu Mare şi PNL Timiş.

”Acestea sunt numirile votate de Biroul Executiv. Colegii vor merge în teren şi vor pregăti alegerile parlamentare”, a mai precizat secretarul general al PNL.

Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a ratificat, luni, protocolul de colaborare în plan local cu Partidul Mişcarea Populară, a anunţat secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

Protocol de colaborare cu PMP

”În cadrul Biroului Executiv am votat şi ratificat protocolul de colaborare în plan local între PNL şi PMP.

După cum ştiţi, PMP se află la guvernare alături de PNL, facem parte din aceeaşi familie politică – Partidul Popular European – şi am luat decizia ca în consiliile locale, consiliile judeţene să avem un protocol de colaborare, în primul rând pentru a pune în aplicare programele de dezvoltare locală, promisiunile pe care le-am avut ambele partide în campanie şi pentru a colabora foarte bine aşa cum o facem la nivel naţional”, a precizat Sighiartău după şedinţa conducerii PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here